Wymiana sprężyn zwykłych na GT, XX Jahre.
Moderatorzy: Moderatorzy, VIP
Wymiana sprężyn zwykłych na GT, XX Jahre.
.
Ostatnio zmieniony sob gru 03, 2016 15:36 przez kris166, łącznie zmieniany 3 razy.
kris166,
z tego co wiem to zawieszenie w wersji GT jest inne niż w wersji XX Jahre ( która jest wersją GTI ) i ta z Jahre jest jeszcze niższa od tej z GT chyba o 20mm ale niech się wypowiedzą mądrzejsi
gdzieś widziałem ktoś sprzedawał zawieszenie ori do Golfa III z wersji GTI przód komplet a tył sprężyny chyba za 120 zł wszystko
z tego co wiem to zawieszenie w wersji GT jest inne niż w wersji XX Jahre ( która jest wersją GTI ) i ta z Jahre jest jeszcze niższa od tej z GT chyba o 20mm ale niech się wypowiedzą mądrzejsi
gdzieś widziałem ktoś sprzedawał zawieszenie ori do Golfa III z wersji GTI przód komplet a tył sprężyny chyba za 120 zł wszystko
wszystko wraca do normy...czyli do serii ;D koniec modzenia, zaczyna się czas jezdzenia :)
No, pewnie dlatego teraz też stoi dość wysoko.SToRM pisze:Tyle ze na sprezynach z GT i GTI z racji tego ze silnik masz lekki, auto stanie najprawdopodobniej wyzej niz na obecnych sprezynach.kris166 pisze:Pewnie masz racje....Raczej byłbym skłonny kupić sprężyny od GT, bo GTI/XX Jahre będzie ciężej zdobyć, i droższe.
Silnika nie zmienie, także musze cos wykombinowac.Musi być niżej.
Na allegro jak wiadomo jest pełno progresywnych i obniżajacych sprężyn, do silników 1.4 o ile sie nie myle też. O jakich parametrach obniżenie byłoby najbardziej zbliżone do oryginlanego z GT?? -35/-30??
Ostatnio zmieniony ndz lut 22, 2009 13:12 przez kris166, łącznie zmieniany 1 raz.
- marco96
- Mały gagatek
- Kontakt:
jak najbardziej...ale niewiem czy niema sprezyn -20 bo chyba gdzies widzialem moze u kolegi Mapeta w jego sklepie inter ..nie pamietam juz ale mozesz sprawdzic....bo na ori amorach to max obnizenie do -35 , -40...rzeczywiscie stoi troche wysoko to autko...gofer musi byc nizej wtedy dopiero ladnie wyglada...ale furka fajna...kris166 pisze:zbliżone do oryginlanego z GT?? -35/-30??
Mój GoffriQ TURBO'KLACZ MK3 1,9TDI 1Z BON JOVI
www.metamorfoza-zana.pl ...zapraszam...
www.metamorfoza-zana.pl ...zapraszam...
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
ja tam mam gofra ori GT przywiezionego z niemiec na ori zawiasie i stał wysoko jak kooooza i nawet przód stał wyżej od tyłu jak w twoim przypadku więc proponuje wstawić -40/40 i będzie cacy
pozdro
pozdro
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
dan_25 dzięki za foty, już wiem, ze to twój gofik:)
Wczoraj akurat czytałem Twój temat i doczytałem, że skracałeś sprężyny.Wygląda dużo lepiej. Ale jakbyś mógł jeszcze zapodać fotke golfa stojącego na sprężynach -35/-30, ale takich jak sprzedaje np. MAPET. Czyli czerwonych. Bo sie konkretnie nad tymi zastanawiam.Mianowicie MTS technik -35/-30 (do golfa 1.4). Jak kasa się nazbiera do wiosny to kupie razem z amortyzatorami.W sumie nie chciałem kitu, ale to chyba jedyne słuszne rozwiązanie.... Bo orgi GT,GTI,XX Jahre niestety nie wychodziły z silniami 1.4:) Chyba nawet wiem czemu:)
Pozdro
Wczoraj akurat czytałem Twój temat i doczytałem, że skracałeś sprężyny.Wygląda dużo lepiej. Ale jakbyś mógł jeszcze zapodać fotke golfa stojącego na sprężynach -35/-30, ale takich jak sprzedaje np. MAPET. Czyli czerwonych. Bo sie konkretnie nad tymi zastanawiam.Mianowicie MTS technik -35/-30 (do golfa 1.4). Jak kasa się nazbiera do wiosny to kupie razem z amortyzatorami.W sumie nie chciałem kitu, ale to chyba jedyne słuszne rozwiązanie.... Bo orgi GT,GTI,XX Jahre niestety nie wychodziły z silniami 1.4:) Chyba nawet wiem czemu:)
Pozdro
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
hehe widzę że odrobiłeś lekcje tak czy siak golfik obniżył się 35mm to efekt będzie taki sam jak kupisz kit -35/30 więc polecam bo seria GT stoi wysoko jak koooza co widać na pierwszej fotce
pozdro
pozdro
Ostatnio zmieniony śr lut 25, 2009 09:11 przez dan_25, łącznie zmieniany 1 raz.