jakie pierscienie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
jakie pierscienie?
witam mam takie pytanie jaka jest srednica pierscienia do silnika 1.8 RP i czy to robic samemu czy oddac do warsztatu oplaca sie?jak ktos moze to niech powie gdzie mozna tansze kupic albo jakie sa dobre pierscienie?prosilbym o jakies normalne odpowiedzi a nie poczuczajace dzieki z gory za pomoc
firma goetze jest dosyc dobra firma oferujaca pierscienie i ja bym sie nie bawil w polskie zamienniki, a co do srednicy to jezeli juz robisz silnik to radzilbym kupic 0,01 mm wieksze niz nominalne, chyba ze jestes pewien ze cylindry nigdy nie byly szlifowane.... jak masz troche pojecia o tym to mozesz zrobic to samemu, to zadna filozofia.powodzenia
the mechanic
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt:
zajdziesz do sklepu podasz kod silnika i ewentualnie nr vin i dobiora Ci odpowiednią srednicę, a co do uszczelek to przy kazdym zdjęciu glowicy należy wymienić uszczelkę pod głowicą i rowniez proponuje delikatnie zebrac głowice gdyż moze być delikatnie nie równa, a uszczelka pod klawiatura kosztuje grosze wiec od razu warto ja zmienic
the mechanic
- mazio_leczna
- Ma gadane
- Kontakt: