Witam,
Ostatnio spotkała mnie niemiła niespodzianka. Pod wykładzinę dostała się woda. Ta "watolina" między blachą a wykładziną na podłodze tak nasiąknęła że w tej chwili nadaje się tylko do wywalenia (jest porozciągana i porozrywana). Na dodatek guma która była do niej przyklejona zupełnie się skruszyła. Do wymiany mam także tą część wygłuszenia pod pedałami.
Zwracam się do Was z pytaniem czy ktoś próbował coś takiego kupić albo zrobić samemu?
Wydaje mi się że samemu chyba będzie ciężko to zrobić bo te wygłuszenia są profilowane, zwłaszcza te pod pedałami.
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje wszystkim za pomysły
Wygłuszki między blachą a wykładziną w MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja robiłem ale w golfiku mk2 - kupiłem w motoryzacyjny tą matę właśnie z watoliną i niby gymą czy smoła - jak zwał tak zwał. Podocinałem, dla pewności miejsca zakończeń wykładziny przykleiłem dokładnie szeroką taśmą klejąca. Zanim to wszystko położyłem obejrzałem dokładnie podłogę, ewentualne uszkodzenia naprawiłe, podkład+blachogum no i dopiero wygłuszenie. Po roku jak odzyskałem auto po kradzieży wszystko było ideał za wyjątkiem reszty auta....
Dziękuje za podpowiedz.
Dzisiaj byłem w sklepie motoryzacyjnym i znalazlem taka mate (tą pod nogi) arkusz 120x140 kosztuje 65 zł. Gorzej z tą częścią pod pedałami bo taki profil będzie ciężki do zrobienia.
Czy te maty na podłodze z tyłu (za kierowcą i pasażerem) są inne niż te z przodu bo jak wyciągnęłem te z przodu to miały gumę a te z tyłu nie (mój MK3 jest 3 drzwiowy)
Pozdrawiam
Dzisiaj byłem w sklepie motoryzacyjnym i znalazlem taka mate (tą pod nogi) arkusz 120x140 kosztuje 65 zł. Gorzej z tą częścią pod pedałami bo taki profil będzie ciężki do zrobienia.
Czy te maty na podłodze z tyłu (za kierowcą i pasażerem) są inne niż te z przodu bo jak wyciągnęłem te z przodu to miały gumę a te z tyłu nie (mój MK3 jest 3 drzwiowy)
Pozdrawiam