pisz piszczłek pisze:Jak będzie po wszystkim to podzielę się z Wami wynikiem operacji. : )
Kompresja 9-5-5-9
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- krzysio1985
- Ma gadane

- Kontakt:
nczłek pisze:Dzięki chłopaki. Podnieśliście mnie trochę na duchu, bo załamka straszna serio.., ze będę musiał się go pozbyć. Po wypłacie pojadę wymienić zawory, uszczelkę pod głowicą i może pierścienie i się okaże. Jak będzie po wszystkim to podzielę się z Wami wynikiem operacji. : )
Pozdrawiam!
no , jak masz zamiar to wszystko wymieniać u mechanika to nie wiem czy faktycznie nie lepiej będzie dla Ciebie jak sobie kupisz inny silnik , bo to nie jest tak że sobie wymienie , wiązę sie to z szlifowaniem gniazd , szlifowaniem i honowaniem tulei i.t.d , tak tak więc sie zastanów
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Silnik PN - ciśnienie sprężania - silnik zrobiony pod benzynę Normal tj LO 92.
Ciśnienie 9 jest normalnym ,czyli prawidłowym.Ciśnienie - 5 za mało...
Przyczyna - koledzy dużo napisali.
Zanim remont to spróbuj na pytania kolegów odpowiedzieć.
Dodam od siebie - podobnie było u syna w takim samym goferze a miał 196kkm i mierzyłem ciśnienie - było podobnie jak u ciebie.Przyczyna?Najprawdopodobniej zawory się nie otwierały z uwagi na brak ciśnienia oleju na hydroreg.Chodził i palił normalnie...paliwa brał ok.6,7/100.Dzisiaj ma 298kkm.Fakt - ostatnio zmieniłem uszczelki zaworów i czyściłem zawory z gniazdami.
Pierścieni i szlifu nie było potrzeby.
Pomyśl zanim wydasz kasę...
PS wykorzystałem oczywiście to co wynika z mojego avantaru.
Ciśnienie 9 jest normalnym ,czyli prawidłowym.Ciśnienie - 5 za mało...
Przyczyna - koledzy dużo napisali.
Zanim remont to spróbuj na pytania kolegów odpowiedzieć.
Dodam od siebie - podobnie było u syna w takim samym goferze a miał 196kkm i mierzyłem ciśnienie - było podobnie jak u ciebie.Przyczyna?Najprawdopodobniej zawory się nie otwierały z uwagi na brak ciśnienia oleju na hydroreg.Chodził i palił normalnie...paliwa brał ok.6,7/100.Dzisiaj ma 298kkm.Fakt - ostatnio zmieniłem uszczelki zaworów i czyściłem zawory z gniazdami.
Pierścieni i szlifu nie było potrzeby.
Pomyśl zanim wydasz kasę...
PS wykorzystałem oczywiście to co wynika z mojego avantaru.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
No tak, ale czy otwierając już silnik nie lepiej zrobić wszystko za jednym razem? tak się składa, że pracuję w firmie zajmującej się sprzedażą części do samochodów i na nowe części posiadam nawet 55% rabatu i obliczyłem, że pierścienie, zawory i uszczelka to koszt około 280 zł plus robota.
Wymiana silnika myślę, ze była by droższa. Sama robota myślę, że w 200zł bym się zamknął plus 280 za części to w sumie 480zł. Więc 480 za praktycznie "generalny" remont silnika to chyba niewiele hm?
Bo piszesz oldstaszek żebym odpowiedział na pytania, lecz odpowiedź na każde z tych pytań wiąże się z otwieraniem silnika głowicy. Chyba, że się mylę..
Wymiana silnika myślę, ze była by droższa. Sama robota myślę, że w 200zł bym się zamknął plus 280 za części to w sumie 480zł. Więc 480 za praktycznie "generalny" remont silnika to chyba niewiele hm?
Bo piszesz oldstaszek żebym odpowiedział na pytania, lecz odpowiedź na każde z tych pytań wiąże się z otwieraniem silnika głowicy. Chyba, że się mylę..
Ostatnio zmieniony sob lut 21, 2009 02:43 przez człek, łącznie zmieniany 1 raz.