Stuki po wymianie gum tylnej belki

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
martuncio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Stuki po wymianie gum tylnej belki

Post autor: martuncio » pn lut 16, 2009 14:33

Ostatnio oddalem samochod do mechanika zeby wymienil mi owe tuleje tylne no i jest troszke lepiej po wymianie ale jak są dziury to i tak jak tylem wpadne to jest duzo gorzej niz jak przyjechal moj golfik z zachodu.Dodam że tuleje jakie wlozyl to zwykle toprany ;/ czy to dlatego tył jest taki sztywny??Strasznie mnie to denerwuje ;/
Ostatnio zmieniony pn lut 16, 2009 16:06 przez martuncio, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GTI KR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTI KR » pn lut 16, 2009 16:15

a w jakim stanie sa amory itp. moze to nie huk od tulei tylko kolo skacze. Moze odboj tez jest uszkodzony. Pozatym moze w zlym stanie sa te gumy u gory, albo zle poskladane.

BB (borówka, bandit ...)

Awatar użytkownika
martuncio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: martuncio » pn lut 16, 2009 16:34

amorki (monroe olejowe) wymieniane w kwietniu więc nie możliwe że amorki, tył sztywny jest jak się naciśnie.U Ciebie nie ma stuków takich?

Awatar użytkownika
GTI KR
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: GTI KR » pn lut 16, 2009 20:09

powiem ci szczerze, ze stuki to pojecie wzgledne. Jak wpadne w jakas dziure to bedzie huk tym bardziej ze mam twardy zawias. Przy tulejach belki jak sa wybite to jest taki gluchy huk tak jak bys wpadl w dziure. No ale slychac go np gdy przejezdzasz poprzeczne nierownosci np plyty betonowe. To nawet przy malym uskoku plyty np 1 cm slychac dosc wyraznie. Tak mial kumpel w mk3. Ja jezdze 3 golfem w tym dwa mk2 i nigdy tych tulei nie wymienialem. Ponoc jednak w mk3 sa one mniej trwale.

BB (borówka, bandit ...)

Awatar użytkownika
martuncio
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: martuncio » pn lut 16, 2009 23:33

w sumie może trochę przesadzam.To moja pierwsza zima i pierwsze dziury pozimowe polskie golfem.Dodam że w zime jezdze na 13 na lato mam wypolerowane 15 :D.Dzięki i pozdro

Awatar użytkownika
miś fazi
_
_

Post autor: miś fazi » pn lut 16, 2009 23:52

niekoniecznie przesadzasz , bo jak mechanik nie pochylił tulei o 12 stopni w stosunku do belki , to może być taka sytuacja że zewnętrzna blacha tulei , ta profilowana , właśnie stuka o podłoge , tak nieraz bywa

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”