kiedy gasić samochód po jeździe
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
tomcio pisze:wogóle nie warto, blow off upuszcza ciśnienie przy zamkniętej przepustnicy co by nic nie rozsadziło. W dieslu nie ma przepustnicy to po co blow?Quatro7 pisze:jak ktos zwiekszy do 1,5bara czy od ilu barów warto zakładać
I tu się mylisz.
Przy większych turbinach pokroju K24, T3, czy GT2052V jest sens zakłdania bo jak robisz sprint do 100km/h gdzie zmiana biegów zajmuje Ci tyle co błyskawiczne wciśnięcie i puszczenie pedału sprzęgła to usłyszysz bardzo wyraźnie i głośno sapanie które w szybkim tępie może ci turbinęwykończyć zwłaszcza jeśli masz FMIC
tej wajchy użwasz jak jest zimno ewentualnie jak masz silnik mocno zużyty ułatwia ona rozruch a jest to przyspieszacz kąta wtrysku i powoduje on przestawienie kąta na wcześniejszy dzięki czemu bieg silnika się uspokaja oraz ułatwia rozruch zimnego silnikaQuatro7 pisze:juz jest troche z OT to jeszcz zapytam odnośnie odpalania...
bo z boku kierownicy mam tą wajchę taka... od czego ona dokładnie jest... i w jakiej sytacji używać
t0mal pisze:arwam napisał/a:
Przy większych turbinach pokroju K24, T3, czy GT2052V
U mnie nawet na k14 czasem sie daje słychac surge szczególnie jak jest chłodniej na dworze tylko ze tak jak pisałeś szybka zmiana i z obrotami na czerwonym.
Nic tylko zbierać kase
u Ciebie nie jest to aż tak groźne jak porównać wielkość koła kopresji i turbiny z grubością wałka.
Jest lepiej niż przy T3 czy K24 i jeszcze lepiej niż przy mojejGT20.
Czasem się zastanawiam czy ja jednad dobrze zrobiłem że ją kupiłem bo jest delikatnej budowy w porónaniu z K24 czy T3
jeden plus to taki że szybko nabiera ciśnienia ale jej minuś po za zapiekającymi się kierownicami jest taki że znacznie wolniej wytraca ciśnienie
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Ja po długiej trasie chłodzę ją 5 min około , tak w mieście to czekam zawsze aż zejdzie z obrotów i tyle
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;