Zamek pokrywy bagażnika - Jetta

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

marcin_sm
Nowicjusz
Nowicjusz

Zamek pokrywy bagażnika - Jetta

Post autor: marcin_sm » ndz lut 15, 2009 22:41

Witam,

Nie mogę otworzyć zamka od pokrywy bagażnika w mojej Jettcie MK2.
Jakiś miesiąc temu zamek ten zamarzł, ale po potraktowaniu go odmrażaczem, a następnie WD40 zaczął działać poprawnie.
Kilka dni temu niestety zepsuł się - po włożeniu kluczyka i przekręceniu go zamek nie otwiera pokrywy bagażnika, nie ma też charakterystycznego oporu przy naciskaniu go.
Teraz moje pytanie - jaka może być tego przyczyna? Zamek padł?
Jeśli tak to jak go wymienić?
Można od zewnątrz, czy trzeba dostać się do niego od wewnątrz (jeśli tak to w jaki sposób) ?
Przeszukałem forum, ale znalazłem tylko info o Golfie.

Najgorsze jest to, że mam w bagażniku kilka bardzo potrzebnych rzeczy i nijak nie mogę się do nich dostać.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 22:42 przez marcin_sm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
reloo
Forum Master
Forum Master

Re: Zamek pokrywy bagażnika - Jetta

Post autor: reloo » ndz lut 15, 2009 22:52

marcin_sm pisze: Najgorsze jest to, że mam w bagażniku kilka bardzo potrzebnych rzeczy i nijak nie mogę się do nich dostać.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam
połóż fotele

[img]http://img718.imageshack.us/img718/5750/998fdd8c52c47cab.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lut 15, 2009 23:02

reloo pisze:połóż fotele
i co? Wyciąć kanapę z blachą za nią? Zapoznaj się z budową jetki II wpierw. marcin_sm, miałem jetkę, miałem ten problem, u mnie pomogło wielokrotne kręcenie kluczykiem i postukiwanie po zamku, wreszcie zaskoczył. Coś mi się przypomina że po wyjęciu lampek tablicy można się do cięgna zamka dostać, ale nie jestem pewien.
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 23:04 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”