Witam,
Nie mogę otworzyć zamka od pokrywy bagażnika w mojej Jettcie MK2.
Jakiś miesiąc temu zamek ten zamarzł, ale po potraktowaniu go odmrażaczem, a następnie WD40 zaczął działać poprawnie.
Kilka dni temu niestety zepsuł się - po włożeniu kluczyka i przekręceniu go zamek nie otwiera pokrywy bagażnika, nie ma też charakterystycznego oporu przy naciskaniu go.
Teraz moje pytanie - jaka może być tego przyczyna? Zamek padł?
Jeśli tak to jak go wymienić?
Można od zewnątrz, czy trzeba dostać się do niego od wewnątrz (jeśli tak to w jaki sposób) ?
Przeszukałem forum, ale znalazłem tylko info o Golfie.
Najgorsze jest to, że mam w bagażniku kilka bardzo potrzebnych rzeczy i nijak nie mogę się do nich dostać.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Zamek pokrywy bagażnika - Jetta
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zamek pokrywy bagażnika - Jetta
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 22:42 przez marcin_sm, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Zamek pokrywy bagażnika - Jetta
połóż fotelemarcin_sm pisze: Najgorsze jest to, że mam w bagażniku kilka bardzo potrzebnych rzeczy i nijak nie mogę się do nich dostać.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
[img]http://img718.imageshack.us/img718/5750/998fdd8c52c47cab.jpg[/img]
- Paweł Marek
- V.I.P.

i co? Wyciąć kanapę z blachą za nią? Zapoznaj się z budową jetki II wpierw. marcin_sm, miałem jetkę, miałem ten problem, u mnie pomogło wielokrotne kręcenie kluczykiem i postukiwanie po zamku, wreszcie zaskoczył. Coś mi się przypomina że po wyjęciu lampek tablicy można się do cięgna zamka dostać, ale nie jestem pewien.reloo pisze:połóż fotele
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2009 23:04 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.