wazne pytanie dotyczace chlodzenia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
mam pytanie-czy wezyka odpowietrzajacego(tego cienkiego) musi leciec plyn do zbiorniczka,czy tylko samo powietrze z odpowietrzenia???Mam samochod jak w opisie.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no to mam odpowiedz dlaczego sie grzal w lato.A gdzie moze byc zapchane?O3wiscie oprocz wylotu z chlodnicy i zbiorniczka wyrownawczego.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Płyn ma lecieć w fazie rozgrzewania, jak sie termostat otworzy strumień powinien się wyraźnie zmniejszyć lub przestać lecieć w ogóle. Chyba że w trakcie odpowietrzania to może sobie popryskiwać i bąbelkować jeszcze. Średnica otworu w króćcu przy silniku gdzie wężyk dochodzi jest tak dobrana żeby tak się działo. Nowe króćce podróby mają często ten otwór zatkany. Zawsze trzeba to sprawdzić bo inaczej z odpowietrzania nici.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
no wlasnie...a nie lecialo.Myslalem ze leciec powinno dopiero po otworzeniu termostatu.Dzieki.jeszcze przepchne przy chlodnicy ten krociec.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a co moze byc jak nie bedzie lecialo?Najszybciej pewnie mozna sprawdzic odpalajac silnik i odlaczajac waz od zbiorniczka?
- Paweł Marek
- V.I.P.
w zbiorniczkach starego typu tych kanciastych widać czy sie leje po odkręceniu korka, w okrągłych ściąg przewód przy zbiorniczku i do naczynia. Jak nie poleci to może świadczyć o złym odpowietrzeniu, ale wtedy też będzie sie silnik przegrzewał, chłodnica u dołu zimna, nagrzewnica zimna itd.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mam kanciasty.Leciec to za bardzo nie leci,ale powietrze po nagrzaniu jest w miare cieple.Wydaje mi sie ze samochod z gazem gorzej zawsze grzeje.Przepraszam ze tak wolno odpisuje ale robie poprawki do biznes planu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
No wiesz. To że jest zapachany to nie dowód że masz układ zapowietrzony, tyle że jeśli będzie zatkany częściowo nie do końca do odpowietrzanie może b. długo trwać i nerwów natracisz. Ale co sie martwisz. Biznes ci ruszy i olejesz starą Dźettunię Tak swoja nazywałem.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nigdy w zyciu! jak na swoje lata to chodzi dosyc dobrze(ma 20)-ale blache ma po remoncie,silnik chyba jest oryginalny choc watpie zeby jak na ten wiek mial tylko 234 tys.A biznes plan robie na zaliczenie przedmiotu...Pan nie ma czasem vento,a nie jetty?(choc gdzie nie gdzie vw nazwal Vento Jetta III)
- Paweł Marek
- V.I.P.