jak kupic uzywane turbo
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
jak kupic uzywane turbo
padło mi turbo mam okazje kupic uzywane podobno w dobrym stanie w miare przystepnej cenie jak moge je sprawdzic zeby sie nie wkopac sa na to jakies sposoby
Sprawdz luzy na wirniku,tak z jednej, jak i z drugiej strony.Jeżeli jest duzy,toturbina raczej nadaje sie do regeneracji.
Możesz też przyjżeć się wirnikom,czy nie mają jakiś ubytków.
Wiesz,tak wizualnie,to więcej nie sprawdzisz.Jeżeli wiesz,że pochodzi z pewnego zródła,to nie pozostaje nic innego,jak kupować.
Możesz też przyjżeć się wirnikom,czy nie mają jakiś ubytków.
Wiesz,tak wizualnie,to więcej nie sprawdzisz.Jeżeli wiesz,że pochodzi z pewnego zródła,to nie pozostaje nic innego,jak kupować.
AFN 165,5@380,8
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
powiem ci osobiście ze wolałbym regenerowane, ale dobrze zrobione w renomowanej firmie, chyba ze masz pewność ze kupisz dobrą turbinę o przebiegu np. do 100tyś, to można sie pokusić, ale są też przypadki ze turbinki wysiadaja po 50 tyś przy złym uzytkowaniu.
a sprawdzić to możesz wzrokowo, chyba ze na maszyne dasz do testów.
zobacz na luz i wirnik tak jak koledzy piszą, no i jak jest zasrana olejem to daj sobie spokój, uszczelnienie jest do bani.
a sprawdzić to możesz wzrokowo, chyba ze na maszyne dasz do testów.
zobacz na luz i wirnik tak jak koledzy piszą, no i jak jest zasrana olejem to daj sobie spokój, uszczelnienie jest do bani.
Ostatnio zmieniony czw lut 12, 2009 19:53 przez piter_s, łącznie zmieniany 2 razy.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
[ Dodano: Czw Lut 12, 2009 19:05 ]

ale zle mnie zrozumiałeś, ja pisze koledze ile regeneracja turbiny a nie przeróbka na vntpiotrekgal pisze:w przypadku AAZeta

Ostatnio zmieniony czw lut 12, 2009 20:06 przez piter_s, łącznie zmieniany 1 raz.
- piotrekgal
- Forum Master
- Kontakt:
- bradley
- Forum Master
piotrekgal, a z ciekawosci jaka ta turbine kupujesz za 500zl?
Ja mam KKK K14, pochodzi wg sprzedawcy z omegi 2.3TD, luz poprzeczny nie wystepuje, wzdluzny wyczuwalny pod palcem, "na palec bo nie oko" 0,5mm-1mm. Lopatki cieplej strony ok, lopatki zimnej w miare, lekko nadszczypane. Jakbys byl zainteresowany to daj znac, napewno sie dogadamy
Ja mam KKK K14, pochodzi wg sprzedawcy z omegi 2.3TD, luz poprzeczny nie wystepuje, wzdluzny wyczuwalny pod palcem, "na palec bo nie oko" 0,5mm-1mm. Lopatki cieplej strony ok, lopatki zimnej w miare, lekko nadszczypane. Jakbys byl zainteresowany to daj znac, napewno sie dogadamy

VW Vento 1.9TDI 1Z++ :)
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]
[i]Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0[/i]