Wielki i dziwny problem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wielki i dziwny problem
Witam mam bardzo dziwny problem.Gdy wlaczam swiatla pozycyjne restartuja mi sie zegary dzieje sie to bez kluczyka w stacyjce.Zegary restartuja sie rowniez gdy przekrecam kluczyk w pozycje grzania swiec zarowych.Najdziwniejsze jest z tego wszystkiego to ze przestal mi dzialac zamek centralny i jak wlacze lampke ta mniejsza kolo lusterka to odzywa sie bryczek ostrzegajacy o nie wylaczonych swiatlach.Bzyczek odzywa sie rowniez jak otwoze obojetnie jakie drzwi nawet klape bagarznika.Prosze o pomoc bo bylem juz u paru osob i nikt se z tym nie radzi.
krótko mówiąc.... nieźle masz naj**ane w kablach w tym autku
Wiesz... nikt nie jest wróżka żeby wiedzieć jak to masz połączone itd... Mi, elektrykowi, zajęło 3 dni żeby kabelki doprowadzic do porządku w moim golfie po tym jak go kupiłem... bo ludzie na serio fantazje czasami mają :green_fuck: (kablem internetowym ciągnąć głośniki np...)
Wiesz... nikt nie jest wróżka żeby wiedzieć jak to masz połączone itd... Mi, elektrykowi, zajęło 3 dni żeby kabelki doprowadzic do porządku w moim golfie po tym jak go kupiłem... bo ludzie na serio fantazje czasami mają :green_fuck: (kablem internetowym ciągnąć głośniki np...)
-
- Nowicjusz
Re: Wielki i dziwny problem
Witam kolegów.
Pozwole sobie podpiąć się pod temat kolegi.
Mam podobny objaw w swoim samochodzie.
Tyle, że po uruchomieniu silnika (przekręceniu kluczyka) restartuje mi się licznik kilometrów (ten dodatkowy nie główny) i godzina na zegarze.
Bezpieczniki wyciągnąłem wszystkie i sprawdziłem.
Są ok.
Pozostałe wszystkie urządzenia elektryczne działają sprawnie (zamek centralny, radio, oświetlenie itp. itd).
Tyle, że po uruchomieniu silnika (przekręceniu kluczyka) restartuje mi się licznik kilometrów (ten dodatkowy nie główny) i godzina na zegarze.
Są ok.
Pozostałe wszystkie urządzenia elektryczne działają sprawnie (zamek centralny, radio, oświetlenie itp. itd).
kolego sprawdź czy akumulator nie za słaby, u mnie tak byłogregor112233 pisze:Witam kolegów.
Są ok.
zapraszam do oceny mojego golfika:
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
[url]http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=159996[/url]
[b]Kupię ciemne kierunki w zderzak ori FER lub HELLA[/b]
-
- Nowicjusz
akumulator wykluczam.danioo pisze: kolego sprawdź czy akumulator nie za słaby, u mnie tak było
miałem stary akumulator, który padł i niedawno założyłem nowy.
zarówno na starym jak i na nowym akumulatorze były te same objawy.
akumulator mam specjalnie dedykowany do diesla.
dałem za niego ponad 480 zł.
jak zdechł mi alternator to samochod jezdzil na nim 2 dni z pełną elektryką (radio, ogrzewanie, światła itd) i nie zdechł.
jeżeli chodzi o klemy to mam wyczyszczone na glanc i posmarowane wszystko wazeliną techniczną bezkwasową.
przyznam, że nie sprawdzałem kostek w okolicach stacyjki.
postaram sie to zrobić jak najszybciej i jak objawy znikną to dam znać.
Mnie to coś tak wygląda jakby się masy posrały np te obok skrzynki bezpiecznikówAZ1982 pisze:Witam mam bardzo dziwny problem.Gdy wlaczam swiatla pozycyjne restartuja mi sie zegary dzieje sie to bez kluczyka w stacyjce.Zegary restartuja sie rowniez gdy przekrecam kluczyk w pozycje grzania swiec zarowych.Najdziwniejsze jest z tego wszystkiego to ze przestal mi dzialac zamek centralny i jak wlacze lampke ta mniejsza kolo lusterka to odzywa sie bryczek ostrzegajacy o nie wylaczonych swiatlach.Bzyczek odzywa sie rowniez jak otwoze obojetnie jakie drzwi nawet klape bagarznika.Prosze o pomoc bo bylem juz u paru osob i nikt se z tym nie radzi.
Ostatnio zmieniony pt lut 13, 2009 00:53 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.
JaroW