[Mk3_1,6_AEE] Jaką uszczelkę pod głowicę polecacie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3_1,6_AEE] Jaką uszczelkę pod głowicę polecacie?
Witam
Jak w temacie, a zakładam temat, bo jestem ciut zdesperowany:
- kupiłem metalową uszczelkę Glaser'a (cieniutka, ok. 0,5mm) - nie uszczelniło - podejrzewam, że głowica była źle splanowana ;
- dorobiłem sobie wg wzoru uszczelkę z materiału zbrojonego, trochę grubszą + ponowne planowanie - leci jeszcze bardziej - podejrzewam, że uszczelka do d... ;
- stoję przed wyborem TRZECIEJ uszczelki - mechanik zaleca firmową uszczelkę, ale nie metalową, z dodatkową ścieżką silikonową...
Chętnie się dowiem, jakie zakładaliście uszczelki do 1,6 AEE i z jakim skutkiem...
OT: mam za sobą wymianę nagrzewnicy - 3 dni + 1 noc - jakby coś, to służę wiedzą praktyczną - rocznik 1996 - chyba były zmiany...
Jak w temacie, a zakładam temat, bo jestem ciut zdesperowany:
- kupiłem metalową uszczelkę Glaser'a (cieniutka, ok. 0,5mm) - nie uszczelniło - podejrzewam, że głowica była źle splanowana ;
- dorobiłem sobie wg wzoru uszczelkę z materiału zbrojonego, trochę grubszą + ponowne planowanie - leci jeszcze bardziej - podejrzewam, że uszczelka do d... ;
- stoję przed wyborem TRZECIEJ uszczelki - mechanik zaleca firmową uszczelkę, ale nie metalową, z dodatkową ścieżką silikonową...
Chętnie się dowiem, jakie zakładaliście uszczelki do 1,6 AEE i z jakim skutkiem...
OT: mam za sobą wymianę nagrzewnicy - 3 dni + 1 noc - jakby coś, to służę wiedzą praktyczną - rocznik 1996 - chyba były zmiany...
/// Movie Edition FlashRot ///
- TUTENHAMON
- Forumowy spamer :)
Nie mam najmniejszego zamiaru oszczędzać...TUTENHAMON pisze:nie oszczedzaj na tym kup orginał niemiecki nie pamiętam jaka firma kosztowała do mojego AEX 80 zł.
Ta pierwsza uszczelka, którą kupiłem (Glaser) była niemiecka i kosztowała 95pln
Bardziej mnie ciekawi, czy fakt, że ta uszczelka była jak fabryczna (metalowa i cienka) może mieć znaczenie przy montażu do używanego silnika
Na wszelki wypadek teraz chcę kupić FIRMOWĄ ale z czegoś bardziej miękkiego...
Co o tym sądzicie?
A może jeśli głowica jest dobrze splanowana, to nie ma znaczenia, jaki typ uszczelki wybiorę?...
- TUTENHAMON
- pkirylcz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Barnej20 pisze:kup orginalnom uszczelę tak jak ci mechanik polecił jak to nie pomorze to ci zje..li głowice
ajk byto była wina głowicy to daj znać to może dało by ją załatwic pozdro barnej 20 nieraz jerzdze do gdańska
Stary, mozesz popracowac troche nad swoja gramatyka, bo normalnie momentami az ciezko sie czyta.Barnej20 pisze: jesli głowica ma idealnom płaszczyzne i blok tak samo to niema znaczenia jakom wybierzesz ale ja bym na twoim mieejscu kupił orginał tak jak napisałeś że niemasz zamiaru oszczędzać
Jesli jestes obcokrajowcem to rozumiem i wybaczam.
Pozdrawiam,
Piotrek
Piotrek
Panowie, ja właśnie CHCĘ kupić ORYGINALNĄ USZCZELKĘ !!!
Pytam tylko, jaką (JAKIEJ FIRMY) z własnego doświadczenia polecacie?
[arek gaz]: myślałem właśnie o Elringu.
Domyślam się, że zakładałeś u siebie taką uszczelkę?
Jest metalowa, czy z innego materiału?
Pytam tylko, jaką (JAKIEJ FIRMY) z własnego doświadczenia polecacie?
Nareszcie jakieś konkretyarek gaz pisze:Zastosuj Elringa i problem z głowy,wg. mnie najlepsze.
[arek gaz]: myślałem właśnie o Elringu.
Domyślam się, że zakładałeś u siebie taką uszczelkę?
Jest metalowa, czy z innego materiału?
I tu należało by się zastanowić dlaczego nie uszczelnia ?? Może blok był kiedyś przegrzany i jest krzywy. Weź liniał i pomierz blok, bo z tego co napisałeś wynika, że jeszcze nie jedną uszczelkę możesz wymienić i kilka głowic, a efekt za każdym razem może być taki sam. Oryginalna fabryczna uszczelka pochodzi z firmy GOETZE, a jakbyś potrzebował głowicy to posiadam zdjętą z silnika, bez pokrywy i kolektorów.
- TUTENHAMON
Tutenhamon od kiedy to magnesówka łapie aluminium. Do zbieranie materiału z głowicy jest szlifierka z obrotowym nożem , coś w rodzaju tokarki, tylko zamiast głowicy obraca się nad nią nóż i zbiera materiał.TUTENHAMON pisze:Witaj planowanie polega na szlifowaniu części na maszynie są rózne ale dość często na szlifierce magnetycznie.