Urwalo szyberdach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Urwalo szyberdach
Witam. Panowie dzisiaj jadąc autostradą (140 km/h) urwało mi szyberdach !!!!! Szkło oderwło sie od uszczelki i poleciał rozsypując sie w drobmy mak. Prośba do was jest taka abyście polecili mi kogoś jakiś warsztat gdzie mogę naprawić (a chyba po prostu wstawić nowy bo chyba nie ma co naprawiać) mój szyberdach. Jak do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów i nie wiem gdzie takie rzeczy naprawiają. Dodam że jestem z Jaworzna koło Katowic. Za pomoc serdecznie dziękuję.
Ostatnio zmieniony ndz sie 10, 2008 20:51 przez Pabloss, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jak nie chcesz iść w koszta za duże to trzeba najpierw sprawdzić co naprawdę się zepsuło. Czasem można poszczególne elementy lub cały szyberdach np na allegro dostać . W serwisie firmowym dostaniesz tylko drogie komplety naprawcze
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 8:11 pm ]
A swoją drogą jeszcze o takim "odlocie" nie słyszałem.
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 8:11 pm ]
A swoją drogą jeszcze o takim "odlocie" nie słyszałem.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Dobrze że nikt jadący z tyłu tą szybą nie oberwał!!! Po tylu przejściach jakie ja miałem ze swoim szybrem (mam na myśli "fachowców") nie ma się co bawic w naprawę tylko trzeba wymienic cały szyber. Na giełdzie albo na szrotach (przynajmniej w moich okolicach widziałem tego sporo) można kupic za rozsądne pieniądze.
Mialem podobna przygode... Wystrzelil mi szyber przy 160km/h (pred,max mojego PNa).W warszatach wszyscy sie ze mnie smieli i nie mogli uwierzyc ze od tak wylecial.Mechanicy pytali sie czy przypadkiem jakas panienka noga mi go nie wywazyla podczas #%%@^@^
Naprawilem lecz pozniej i tak szyberdach szwankowal.Pan Japuk dobrze radzi najlepiej pochodzic po szrotach i znalezc podobny-sprawny.Jak cos moge polecic kogos ale z okolic Olsztyna...
Naprawilem lecz pozniej i tak szyberdach szwankowal.Pan Japuk dobrze radzi najlepiej pochodzic po szrotach i znalezc podobny-sprawny.Jak cos moge polecic kogos ale z okolic Olsztyna...
TKD WTF
Zycze powodzenia z szyberdachem. Uwazaj na oszustow w warsztatach. Ja sie na jednego naciagacza nacialem. "Naprawil" mi szyber tak ze musialem od nowa wymontowac i zlozyc.Wzial od mnie 100zl i zajelo mu to ok 4h tzn tyle czekalem na auto. Sam te same naprawy zrobilem w ciagu 1,5h, a za 100zl to mialem tyle bro ze... dobra impreza
Pozdrawiam
Pozdrawiam
TKD WTF
Rozmawiałem z jednym gościem i proponuje mi szyberdach na nowych częściach w sumie za 1100 zł. Kwota jak dla mnie bardzo wysoka. Opowiada że nie warto robić na używanym szyberdachu bo leci lewa prowadnica i cos tam jeszcze. Nie wiem jeszcze co zrobie ale szukam używki i prawde mówiąc nie jest łatwo to znaleźć. Jest tego małi i zazwyczaj w słabym stanie
Najlepiej polukaj po allegro, autka na części sprowadzają, można coś wyrwać taniej jak się dogadasz, a tu masz kilka aukcji: http://aukcja.onet.pl/search.php?string ... &country=1
- sfiq
- Ma gadane
- Kontakt:
witam
ja posiadam szyberdach (elektryczny) i to po bardzo dobrej cenie
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=4598116242
pozdrawiam
ja posiadam szyberdach (elektryczny) i to po bardzo dobrej cenie
http://www.ebay.pl/viItem?ItemId=4598116242
pozdrawiam