Dziwne tryyy podczas skrętu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne tryyy podczas skrętu
Mam Golfa II z 1986 1.6 benzyna
Głównie podczas skrecania (mocnego) coś mi stuka, ale tak jakby na żebatke przyłożył kawałek blaszki (takie try try ), czasami tez sie na prostej tak dzieje
Czy to jest przygub?
Głównie podczas skrecania (mocnego) coś mi stuka, ale tak jakby na żebatke przyłożył kawałek blaszki (takie try try ), czasami tez sie na prostej tak dzieje
Czy to jest przygub?
-
- Ma gadane
Re: Dziwne tryyy podczas skrętu
przegub do wymiany ...Genesis72 pisze:Mam Golfa II z 1986 1.6 benzyna
Czy to jest przygub?
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Nie.Ewidentnie do wymiany...Poza tym,koszt nowego jest niewielki,więc szkoda sobie zawracać reanimacją starego...
Ostatnio zmieniony śr lut 11, 2009 20:45 przez Michał_1977, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
- Kontakt:
Odkręcasz nakrętkę na półosi,zdejmujesz końcówkę drążka kierowniczego,odkręcasz sworzeń wahacza i odsuwasz zwrotnicę na bok jednocześnie wyjmując z niej półośkę.Później zsuwasz osłonę gumową z przegubu i zbijasz go młotkiem w kierunku-do siebie.Nowy musisz dobrze nasmarować wciskając smar jak najgłębiej i po wcześniejszej wymianie gumy na nową wbijasz go na miejsce starego.Zaciskasz opaski,składasz resztę i po robocie...