Dokładnie tak jest sam mam białe takie jakie chcesz kupic z tym ze ja mam predkosc do 220 a obrotek do 6tys mysle ze nie powinno byc problemu z adaptacjąsHpAaKu pisze:jablonski89 pisze: Podobno predkościomierz sam dobiera skale i nie powinien przeklamywacjablonski89 pisze:ale twoje sa od 20 km/h a tamte od 0 km/h. i tu moze byc przekłamanieBzdura, bzdura i jeszcze raz bzdura!jablonski89 pisze:A tak na przyszłość. Na dole pod postem użytkownika masz jeszcze cos takiego ja "pomógł".
Nie zapominaj tego stosować.
Prędkość będzie pokazywana dobrze bez względu na skalę zegara o ile pochodzi z 4ro cylindrowca. Problemem będzie tylko naliczanie przbiegu. DPN - tym się różnią zegary w mk3. Dla zegarów i wskazówki obojętne jest co jest napisane na tarczy licznika. Otrzymuje sygnał z impulsatora i wychyla odpowiednio wskazówkę.
Golf MK3 1.4 Zegary
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
leonbubu
- Mały gagatek

- Kontakt:
pkt. 14 regulaminujablonski89 pisze:A tak na przyszłość. Na dole pod postem użytkownika masz jeszcze cos takiego ja "pomógł".
Nie zapominaj tego stosować.
Punkt usunięty. Następnym razem otrzymasz czerwony pasek w promocji za wymuszanie "pomógł"
jerry35, Podaj jaki masz rocznik auta i oznaczenie silnika to dam ci kilka informacji jaki licznik zadziała prawidłowo w 100%. Obrotomierz działa bez problemu.
DPN nie sprawdzisz bez podłączenia zegarów do auta, ale możesz prosić sprzedającego o informację z jakiego auta pochodzi licznik, musisz kupić licznik w wersji z białymi kontrolkami na pasku, to da ci pewność że licznik jest z przedziału 92-94.
W samochodach benzynowych w wielu przypadkach jest tak, że liczniki z nowszego rocznika pasują bez problemu do aut z przedziału 92-94, warunkiem jednak jest zgodność DPN. W twoim wypadku 3770 występuje tylko dla silnika 1,4 i 1,6 o podanych oznaczeniach.
Powodzenia więc w poszukiwaniach.
W samochodach benzynowych w wielu przypadkach jest tak, że liczniki z nowszego rocznika pasują bez problemu do aut z przedziału 92-94, warunkiem jednak jest zgodność DPN. W twoim wypadku 3770 występuje tylko dla silnika 1,4 i 1,6 o podanych oznaczeniach.
Powodzenia więc w poszukiwaniach.