[MK3] jakie klocki hamulcowe mam wybrac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] jakie klocki hamulcowe mam wybrac?
mk3 95 rok silnik 1.4
jakie klocki hamulcowe mam kupic ? czy dam rade sam zalozyc nowe ?
jesli ktos wie jakie najlepiej kupic to po prosze linka z allegro o ile to mozliwe.
jakie klocki hamulcowe mam kupic ? czy dam rade sam zalozyc nowe ?
jesli ktos wie jakie najlepiej kupic to po prosze linka z allegro o ile to mozliwe.
Mój ex-Parch : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=68377 ;-)
- tauka
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Najlepiej kup firmy ATE. co prawda koszyuja one troszki (ok 80PLN) ale masz pewność, że troszkę na nich pośmigasz. A dostaniesz je w każdym porządnym sklepie motoryzacyjnym. A z wymianą kloscków nie będziesz miał żadnego problemu. W razie czego zawsze możesz wspomuc się poradą którą znajdziesz TU
Ostatnio zmieniony wt gru 13, 2005 21:50 przez tauka, łącznie zmieniany 1 raz.
80 pln za jedno koło czy za dwa ? cena swiadczy o zywotnosci ? wiadomo ze silniczek 1.4 nie potrzebuje super hamulcow z mega wypasem, wiec potrzebuje solidne zywotne klocki w dobrej cenie ;)tauka pisze:Najlepiej kup firmy ATE. co prawda koszyuja one troszki (ok 80PLN) ale masz pewność, że troszkę na nich pośmigasz. A z wymianą kloscków nie będziesz miał żadnego problemu.
Mój ex-Parch : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=68377 ;-)
- tauka
- Kontakt:
Jak najbardziej na 2 koła. klocki zawsze wymienia się parami. Ja mam silniczek 1.3 i tez jezdżę na tych klockach. A te klocki jak kupujesz to są przeznaczone do danego silnika, gdyż mają odpowiednią grubość. A zapewniam cie że ate napewno mają bardzo dobra żywotność. Klocki i tarcze tej firmy były montowane standartowo przez fabrykę w VW.
- tauka
- Kontakt:
Tylko ja naprzykład miałem problem z Ferodo. W sklepie gosciu nie mógł dobrac grubości klocków, do tak iego silnika jak mój. Moze do trójki bedzie łatwiej. No i rzeczywiście jeszcze mozna wziąc textary. Ale wybierajac pomiedzy textarem i ATE wolabym Ate, tymbardziej ze różnica w cenie jest niewielka.
- tauka
- Kontakt:
Czy wymieniać tarcze. Jeżeli są proste i ci nie bija, i nie są jeszcze za cieńkie to nie wymieniaj. Sprawdź ile grubości powinny miec tarcze nowe, a przy jakiej grubiości trzeba zmieniać na nowe i zobacz ile maja twoje. Moje np powinny mieć 10 mm nowe. A stare mają niecałe 8. Więc kupiłem nówki. za jedna tarczę BREMBO zapłaciłem 45 PLN. Ate kosztowało 50 PLN. I pamietaj, że tarcze klocki, amorki , sprężyny wymienia się parami.Lukbro pisze:wymienic klocki czy tarcze tez ? moze dam rade zrobic temu jutro fotki to sami zobaczycie. co bardziej sie zuzywa?