centralny zamek (orginalny)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
TheDoctor
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

centralny zamek (orginalny)

Post autor: TheDoctor » pt lut 06, 2009 22:13

Witam Kolegow z Forum.
Mam nastepujacy problem:
Pare dni temu padl mi centralny zamek w moim goferku :( W sumie to juz rok temu zamek od strony pasazera nie otwieral wszystkich drzwi tylko swoje, ale olalem to bo bylo mi to zbedne ;) ale teraz padly rowniez drzwi od strony kierowcy co stalo sie troche irytujace :(
Sprawdzilem juz pompke pneumatyczna i chodzi tzn. podpiolem do niej 12v i zaczela chodzic, zatkalem palcem wezyk przestala, potem nastepne 12v podpiolem do pinu gdzie byl szary i zielony przewod pompka raz ssala a raz ciagla wiec mniemam ze jest sprawna. Nastepnie zabralem sie za wtyczke ktora wchodzi do pompki napiecie na kablu czerwono bialym jest, masa jest ok, mierzylem takze na ww kablach szarym i zielonym- w pozycj 0 kluczyka napiecia nie ma, jak zamykam to pojawia mi sie napiecie (chyba na szarym) ok 3V jak otwieram to na drugim (zielonym) mam jakies 0,1V .
Tak no moje oko to powinno byc tam po 12V ale sie nie znam i pytam :)
Moze jeszcze ktos podpowie co sie moglo stac?

Pozdroofki
TheDoctor

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » pt lut 06, 2009 23:48

Prawdopodobnie kable w drzwiach się przetarły - dość często się to zdarza gdy ktoś przy tym grzebał. Miałem to samo zdjąłem tapicerkę z drzwi dostałem się do kabli i okazało się że są poprzecierane (od podnoszenia i opuszczana szyby) powszedni właściciel coś przy tym majstrował i tak to poskładał. Polutowałem kabelki i teraz śmiga :)

Awatar użytkownika
TheDoctor
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: TheDoctor » sob lut 07, 2009 14:33

mozliwe ze masz racje bo jakis miesiac temu smarowalem prowadnice szyby i byc moze cos przy zakladaniu zmascilem... sprawdze jak bede mial czas i napisze :) dzieki za podpowiedz

Pozdroofki
TheDoctor

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » sob lut 07, 2009 19:06

ewentualnie mógł gdzieś się kabelek wyrwać np. przy samej klamce - to też sobie sprawdź :)

Awatar użytkownika
TheDoctor
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: TheDoctor » pn lut 09, 2009 20:46

dzieki za podpowiedzi koledzy... kabelek 12V (czerwono-bialy) w drzwiach poprostu sie przepalil, w miejscu gdzie rozdziela sie na dwa... jeszcze raz dzieki za odp... Pozdrawiam

Pozdroofki
TheDoctor

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”