Witam. Jestem nowy na forum, więc jeśli niechcący założyłem temat, który już był, to przepraszam, ale nie znalazłem nigdzie analogicznego problemu :/
Otóż od niedawna moja dziewczyna ma golfa 2. Problem zaczął się przy mrozach, jak centralny się zacinał. W drzwiach kierowcy czasem nie można było otworzyć drzwi, a ostatnio przestały się w ogóle zamykać centralnym. Zdjąłem tapicerkę i wiem, że siłownik w drzwiach działa, ale chyba jego ruch nie jest przekazywany do zamka. Problem mam taki, że nic tam nie widzę, bo jest zasłonięte,a nie wiem jak to w środku wygląda i jak to naprawić. Próbowałem wykręcić zamek, ale trzyma się tej wewnętrznej klamki. Czy ktoś mógłby poradzić, jak zabrać się za taką usterkę i co mogło się tam popsuć? Będę wdzięczny za każdą pomoc. Sprawa trochę pilna, bo drzwi można otworzyć bez problemu jak się ktoś nie boi alarmu Pozdrawiam
Centralny zamek w drzwiach kierowcy nie działa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Ale skoro siłownik chodzi, to mi się wydaje, że to chyba coś po prostu spadło tam wewnątrz, czy coś podobnego musiało się stać i ruch z siłownika nie jest przekazywany do zamka. Jest już ciemno, więc nie będę już dziś tego rozbierał, sprawdzę jutro, ale czy może ktoś mógłby mi napisać, do czego w tym zamku jest ten siłownik połączony i w jaki sposób? Przypuszczam, że będę musiał te połączenie sprawdzić.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
zapewne masz pneumatyczny zamek ,a z tego siłownika(niebieski) wychodzi pręt do zamka i przekręcając kluczyk ten pręt opada w dół razem z rygielkiem przy szybie . Siłownik ma elektryczne połączenie z pompką ( która to jest w bagażniku pod lewą lampą w piance)suharski pisze:Ale skoro siłownik chodzi, to mi się wydaje, że to chyba coś po prostu spadło tam wewnątrz, czy coś podobnego musiało się stać i ruch z siłownika nie jest przekazywany do zamka. Jest już ciemno, więc nie będę już dziś tego rozbierał, sprawdzę jutro, ale czy może ktoś mógłby mi napisać, do czego w tym zamku jest ten siłownik połączony i w jaki sposób? Przypuszczam, że będę musiał te połączenie sprawdzić.
strzałka -czerwona -rygielek
-zielona-tu naciska klamka
-czarna-tu naciska taka łapka jak przekręcasz kluczyk (góra otwiera -dół zamyka)
-niebieska-pręt do siłownika
Ostatnio zmieniony pn lut 09, 2009 19:49 przez albert1973, łącznie zmieniany 1 raz.