amortyzatory....nowe czy uzywane ogyginalne?????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
amortyzatory....nowe czy uzywane ogyginalne?????
jak w temacie chcial bym sie poradzic kolegow wlasnie czy zakupic nowe amortyzatory czy moze uzywane oryginalne od golfa z niemiec???????
bo musze wymienic,nie mailem kasy i zalozylem jeden uzywany za szrotu,bo jeden mi sie zatarl...niedaleko mnie facet ma kolo 25 glofow II z niemiec na czesci i oferuje caly komplet tzn poduszki,odboje,oslony,amortyzatory i sprezyny,mowi ze w dobrym stanie za 200 zl
a za wszystko nowe musial bym dac ze 450-500 zl
prose o rade co myslicie,moze ktos zakladal uzywane oryginalne....
za odp z gory dzieki
bo musze wymienic,nie mailem kasy i zalozylem jeden uzywany za szrotu,bo jeden mi sie zatarl...niedaleko mnie facet ma kolo 25 glofow II z niemiec na czesci i oferuje caly komplet tzn poduszki,odboje,oslony,amortyzatory i sprezyny,mowi ze w dobrym stanie za 200 zl
a za wszystko nowe musial bym dac ze 450-500 zl
prose o rade co myslicie,moze ktos zakladal uzywane oryginalne....
za odp z gory dzieki
Zasadniczo rzeczy takie, jak hamulce, żarówki, amortyzatory wymienia się parami! Co do amortyzatorów to odradzam zakładanie używanych-jeśli nawet wyglądają, że są w dobrym stanie to kilka tygodni na polskich drogach i się skończą...poszukaj dobrze, bo sądzę, że nawet najtańsze fabrycznie nowe wytrzymaj dłużej niż używane...
ja znow wolal bym orginalne i uzywane.kupulem niedawno do swojego mk2 nowe amortyzatory na tyl najtansza jakie byly i co po 1 tys kmokazalo sie ze sa zlom sam je montowalem wiec gwarancji mi nieuznano.zakupilem wiec orginalne uzywki zrobilem 10tys i jest ok. ale oczywiscie te uzywki sprawdz bo faktycznie moze to byc szmelc
Ostatnio zmieniony ndz lut 08, 2009 22:12 przez pawel0189, łącznie zmieniany 1 raz.
he he no ja pytalem w sklepie i oferowali mi MAGNUM jakies takie cena za sztuke 95zl,sprzedawca polecal...mowil ze ludzie kupuja i nie narzekaja...ja mam mk2 1989 tak ze do mnie podchodza wklady wymienne nie cala kolumna,
no a moj golf jezdzi juz w polsce 4,5lat i mial jeszcze oryginalne amortyzatory bo jak pisalem jeden mi sie zatarl...wytrwaly 4 lata na naszych dziurawcach...te co mam okazje kupic sa od niemieckiego golfa bo gosc sprowadza tylko na czesci...nie wiem moze warto bylo by zaryzykowac
no a moj golf jezdzi juz w polsce 4,5lat i mial jeszcze oryginalne amortyzatory bo jak pisalem jeden mi sie zatarl...wytrwaly 4 lata na naszych dziurawcach...te co mam okazje kupic sa od niemieckiego golfa bo gosc sprowadza tylko na czesci...nie wiem moze warto bylo by zaryzykowac