Mama pytanie plynu do chlodnicy dolewa sie gdy jest zimny silnik czy gdy jest normalna temp pracy silnika i czy na wlaczonym czy na wylaczonym silniku?
Golf III 1.6 Abu benzyna
plyn chlodniczy!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
ja dolewałem na gorącym włączonym silniku oczywiście nie była to duża ilość płynu tylko mały ubytek bo jeśli braki są większe to lepiej dolewać na zimnym silnikukali86 pisze:Mama pytanie plynu do chlodnicy dolewa sie gdy jest zimny silnik czy gdy jest normalna temp pracy silnika i czy na wlaczonym czy na wylaczonym silniku?
Ostatnio zmieniony ndz lut 08, 2009 17:33 przez Szosownik, łącznie zmieniany 1 raz.
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
Zgadzam się.Gdy nie ma innego wyjścia,to w skrajnym przypadku można tak zrobić,ale musi to być znikoma ilość i dolewana bardzo powoli.W przeciwnym razie silnik może doznać szoku i jeszcze coś pęknie np. głowica.Tak,czy owak najlepiej dolać przed odpaleniemSzosownik pisze:ja dolewałem na gorącym włączonym silniku oczywiście nie była to duża ilość płynu tylko mały ubytek bo jeśli braki są większe to lepiej dolewać na zimnym silniku