Witam, jestem nowy na forum VW.
Piszę do Was koledzy bo planuję zmianę mojego starego wydechu w VW Golfie 1,8 20V.
Poproszę was o propozycje tłumików końcowych, co zrobi z katem, czy jest sens go usuwa? Chodzi mi o to żeby to wszystko pięknie się zgrało i coś dodało do auta. Co myślicie o zmianie kolektora na barany?
Proszę o wasze porady, propozycje, ewentualnie o jakieś linki do poszczególnych części do wydechu.
Pozdrawiam was koledzy.
Jaki wydech proponujecie do Golfa IV 1,8 20V
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
tak ale byłbym wdzięczny na jakiś namiar sklep albo na polecana firmę albo linki na jakaś stronę bo szukałem i jakoś ciężko coś konkretnego spotkać a słyszałem ze jest tak jak piszesz kompleksowo zrobić .
myślę tez o dolocie w sumie mogło by to nieźle pogoli tylko nie wiem w jaką firmę zainwestować bo wiesz można kasę stracić a efekt może by gorszy niż oryginalny parę przypadków widzialem u moich kumpli (głośno że po 5 kilosach chce sie z auta uciec)
myślałem o takim http://www.allegro.pl/item530012395_spo ... lf_iv.html tylko nic nie wiem o tej firmie czy może coś pod rozmiar zrobić większy przekrój rur itp . Proszę o porady na pewno macie jakichś faworytów .
myślę tez o dolocie w sumie mogło by to nieźle pogoli tylko nie wiem w jaką firmę zainwestować bo wiesz można kasę stracić a efekt może by gorszy niż oryginalny parę przypadków widzialem u moich kumpli (głośno że po 5 kilosach chce sie z auta uciec)
myślałem o takim http://www.allegro.pl/item530012395_spo ... lf_iv.html tylko nic nie wiem o tej firmie czy może coś pod rozmiar zrobić większy przekrój rur itp . Proszę o porady na pewno macie jakichś faworytów .
myśle że tłumik musisz kupić sportowy ale nie typu mugen tylko komorowy najlepiej jakiejś markowej firmy co do firmy JOM to nie wiem ale reszte części robi ok więc może warto najlepiej przejechac się gdzies samemu i kupić rórki , trzeba zmierzyć jaką masz teraz średnice wydechu i można się pokuśić o to żeby ją powiększyć kolektor to podstawa po jest to pierwsza sprawa na która napotykają się spaliny a wydech z dolotem może zrobić dosyć ciekawy efekt