Prosba o pomoc w doborze glosnikow i wzmacniacza
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Raadek:
Hmm. Czy poczciwe i sprawdzone to nie wiem. Ja nei sprawdzalem
Mowisz o TYCH glosnikach ?
Jesli tak to moze jakies linki do recenzji albo sam cos powiesz wiecej na ich temat ?
Pozdrawiam
Hmm. Czy poczciwe i sprawdzone to nie wiem. Ja nei sprawdzalem
Mowisz o TYCH glosnikach ?
Jesli tak to moze jakies linki do recenzji albo sam cos powiesz wiecej na ich temat ?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2009 14:30 przez Demoniq, łącznie zmieniany 2 razy.
The quality of the car depends on how good the driver manipulates it
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Dokładnie o te mi chodzi.Recenzja...nigdy nie potrafiłem opowiadać o brzmieniu ale napiszę coś od siebie.Kiedy pierwszy raz je montowałem nie przypuszczałem nawet jaki potencjał w nich drzemie.Przy następnych montażach tylko się w tym utwierdzałem.Okazało się że przy konkretnym zasileniu i stabilnym montażu potrafią pozytywnie zaskoczyć.Basik zagrał szybko,dynamicznie i dość mocno z wyraźnym kickbasem.Środek nieznacznie wycofany z miłym wokalem.Góra pasma w miarę detaliczna nie natarczywa i nie narzucająca się.Przy odpowiednim ukierunkowaniu tweeter'ów można stworzyć namiestkę sceny.System ten nie wybrzydza co do gatunków muzyki jaki ma grać-daję radę z hip-hop'em jak i rock'iem i jazz'em.No i krótko na koniec...nie słyszałem bardziej uniwersalnego i lepiej brzmiącego systemu w tej cenie(to wyłącznie moje zdanie i nie każdy musi się ze mną zgadzać).
Natural Sound
Raadek:
Hmm no wlasnie szukam takiego zestawu, ktory bedzie sie czul dobrze przy kazdej muzie - bo u mnie niestety jest duzy rozrzut gatunkowy
A moglbys mi polecic jakis wzmacniacz do tego zestawu ?
Moze byc uzywany. Tak do 300 zl (moze kiedys wymienie na lepszy)
Pozdro
P.S. Ktos mi ostatnio poradzil Sony XM 1002 albo Alpine V12 3539
Hmm no wlasnie szukam takiego zestawu, ktory bedzie sie czul dobrze przy kazdej muzie - bo u mnie niestety jest duzy rozrzut gatunkowy
A moglbys mi polecic jakis wzmacniacz do tego zestawu ?
Moze byc uzywany. Tak do 300 zl (moze kiedys wymienie na lepszy)
Pozdro
P.S. Ktos mi ostatnio poradzil Sony XM 1002 albo Alpine V12 3539
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Troszkę sprostuję...jeśli sony to xm-6020 lub xm-10020,może jak trafisz xm-5520.Alpine 3539 nie jest z linii V12 to starszy model w czarnej obudowie.Bardzo fajne piece.V12 szczególnie polecam z pierwszej serii.Jeśli trafisz któryś z tych modeli w nienagannym stanie(nie grzebany) to zapewniam Cię że nie będziesz miał powodów do zmiany bo ta może okazać się bardzo kosztowna(za lepszy jakościowo piec trzeba już słono zapłacić).P.S. Ktos mi ostatnio poradzil Sony XM 1002 albo Alpine V12 3539
Natural Sound
Hmm, ten sony 6020 jes jeden na allegro za 450zl
Tego 10020 nigdy nie widzialem zeby byl gdzies na sprzedaz
Jest cos takiego: http://www.allegro.pl/item544145254_son ... _suba.html
Na to byloby mnie stac
Co do Alpine... mam szukac z serii V12, tak ?
Np. cos takiego: http://www.allegro.pl/item548491673_alp ... _f300.html ?
Nie za mala ta moc 2x30W do tych glosnikow HSK ?
Tego 10020 nigdy nie widzialem zeby byl gdzies na sprzedaz
Jest cos takiego: http://www.allegro.pl/item544145254_son ... _suba.html
Na to byloby mnie stac
Co do Alpine... mam szukac z serii V12, tak ?
Np. cos takiego: http://www.allegro.pl/item548491673_alp ... _f300.html ?
Nie za mala ta moc 2x30W do tych glosnikow HSK ?
Ostatnio zmieniony sob lut 07, 2009 18:56 przez Demoniq, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Tego 1002HX sobie odpuść, tutaj już Sony się nie popisało.
MOcy z F300 do normalnego słuchania spokojnie wystarczy. Przy systemie przednim nie jest to najważniejszy parametr, poza tym, trzeba posłuchać, a nie patrzeć a papierkowe parametry.
Mi mocy Z Sony XM 3040F wystarczało, a też jest 30W na kanał.
Jeśli znajdziesz to weź sobie F400S ze wzmacniaczy Alpine.
Mi jeszcze bardzo przyjemnie wspomina się przygodę z Alpine 3544, temu mocy już napewno nie brakuje
MOcy z F300 do normalnego słuchania spokojnie wystarczy. Przy systemie przednim nie jest to najważniejszy parametr, poza tym, trzeba posłuchać, a nie patrzeć a papierkowe parametry.
Mi mocy Z Sony XM 3040F wystarczało, a też jest 30W na kanał.
Jeśli znajdziesz to weź sobie F400S ze wzmacniaczy Alpine.
Mi jeszcze bardzo przyjemnie wspomina się przygodę z Alpine 3544, temu mocy już napewno nie brakuje
No dobra...
Tak jak radziliscie, kupilem Sony XM-6020
Zaplacilem 250zl. To chyba rozsadna cena
Teraz jeszcze sie zastanowie nad tymi glosnikami ale bardzo prawdopodobne, ze beda to te HSK 165... szkoda, ze nie sa troche tansze
Pozdrawiam
Tak jak radziliscie, kupilem Sony XM-6020
Zaplacilem 250zl. To chyba rozsadna cena
Teraz jeszcze sie zastanowie nad tymi glosnikami ale bardzo prawdopodobne, ze beda to te HSK 165... szkoda, ze nie sa troche tansze
Pozdrawiam
- Raadek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ciesz się że dystrybutorem jest Elco...bo inaczej musiałbyś za nie płacić cenę detaliczną a tak jest dużo niższaTeraz jeszcze sie zastanowie nad tymi glosnikami ale bardzo prawdopodobne, ze beda to te HSK 165... szkoda, ze nie sa troche tansze
no i pięknieDemoniq pisze:quot;]kupilem Sony XM-6020
Natural Sound