rzadko wlancza sie chlodnica
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- mazio_leczna
- Ma gadane

- Kontakt:
rzadko wlancza sie chlodnica
witam dzisiaj jest moj nastepny problem a wiec wczoraj wieczorem jechalem do domu i zlapal moj golf dosc wysokiej temperatury troche sie wyglupialem i stanelem na poboczu lecz wiatrak chlodnicy sie nie wlancza a jak otworzylem zbiorniczek z plynem to az wybuch i mnie troche popazylo ale nic powaznego, powiem tyle ze na jesieni wymienilem czujnik temperatury i nowy wiatrak od golfa 3 tdi ale pasowal i sprawny byl i mam nadzieje ze jest, jest moze i druga opcja bo nie mam oslony pod silnikiem moglo go zalac i mogl sie spalic czy jest jakas inna przyczyna tego ze nie dziala??z gory dzieki za pomoc
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Najczęściej pada włącznik mocowany na chłodnicy.
Sprawdzenie - zdjąć przewody z włącznika i połączyć ze sobą - wentylator ma chodzić.Te przewody idą poza stacyjką i w każdych warunkach jeden jest pod napięciem.Jeżeli nie chodzi - wentylator.Chodzi - włącznik.Bywa że zaśniedzieją przewody na wtykach - wystarczy kilka razy przewody zdjąć-założyć aby trochę się przetarły.
miałem kiedyś takie coś u siebie.Wymieniłem włącznik na chłodnicy.Po dwóch tygodniach padł...następny nowy-nie wytrzymał obciążenia.Dobudowałem przekaźnik i wszystko jest OK.
Sprawdzenie - zdjąć przewody z włącznika i połączyć ze sobą - wentylator ma chodzić.Te przewody idą poza stacyjką i w każdych warunkach jeden jest pod napięciem.Jeżeli nie chodzi - wentylator.Chodzi - włącznik.Bywa że zaśniedzieją przewody na wtykach - wystarczy kilka razy przewody zdjąć-założyć aby trochę się przetarły.
miałem kiedyś takie coś u siebie.Wymieniłem włącznik na chłodnicy.Po dwóch tygodniach padł...następny nowy-nie wytrzymał obciążenia.Dobudowałem przekaźnik i wszystko jest OK.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...