Sprzęgło VW PASSAT 2.0 GT '90r.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Nedyok

Sprzęgło VW PASSAT 2.0 GT '90r.

Post autor: Nedyok » pt paź 07, 2005 15:22

Witam.

Czy możliwe jest, żeby sprzęgło z dociskiem kosztowało 850zł ? Mechanik mi mówi, ze to jakieś niby wzmocnione itd. Nie znam sie na tym, ale dzwoniłem do firmy handlującej częsciami i mi powiedzieli, ze maja trzy typy sprzęgła do tego silnika, za : 460zł, 750zł oraz jakieś, które kosztuje około 1000zł. Jestem załamany. Do kosztu sprzęgła dochodzi mi koszt listwy kierowniczej (600zł) i paru innych pierdoł. Zostawie u mechanika 2000zł... A wiec drodzy grupowicze - czy ten mechanik chce mnie opierdzielić z kasy, czy ma racje co do tego sprzęgła ?

Daniel

malolat
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: malolat » pt paź 07, 2005 16:51

nie niestety, sprzegielko moze byc drogawe :> do vr6 kosztowalo 1050 z dociskiem i lozyskiem, a to przed rabatem i cale kompletne. (aha - rabatu mielem 40% :>) mechanik wzial za robote 300, ale w 6 godzin mi wymienili wszystko, przesparowali przegoby, wymyli manzety i takie tam, takze generalnie fajnie... tylko hajsu troszke skoda, ale inna jazda :P

[ Dodano: Pią Paź 07, 2005 16:52 ]
aaaa polecam cene sprawdzic w najdrozszym sklepie, a nuz maja taniej - http://ekatalog.intercars.com.pl/

Nedyok

sprzęgło...

Post autor: Nedyok » sob paź 08, 2005 11:22

Faktycznie ta duża cena jest możliwa. Dzwonilem do niego i mowil, ze to sprzegło SACHSa, a z tego co sie orientuje to one sa drozsze. No i mowil, ze wzmocnione, bo slabsze moglo by sie szybko spalic. Z dobrych wiadomosci - udalo mi sie znalezc listwe kierownicza za 350zl, no ale nie zmienia to faktu, ze i tak zostawie gruuuubo ponad 1000zł. Wyjdzie gdzies kolo 1700 za wszystko.
Klocki hamulcowe, listwa, sprzegło, przegub, sworzeń, jakies koncowki stabilizatorow chyba czy cos takiego i jeszcze kilka drobnych pierdół.

Mam jeszcze mały problem, niezwiązany z ta naprawa.
Pewnego pieknego, slonecznego dnia komputer w moim passaciku przestal wskazywac zuzycie paliwa, przejechany dystans itd. Czy ktos wie co to moze byc za problem i jak go usunac ?!Nie ukrywam, ze akurat licznik aktualnej jazdy byl dla mnie bardoz przydatny, bo sobie zerowalem z miejsca wyjazdu i sprawdzalem ile dokladnie jest km tam gdzie jade. ...

Juz mi dolek przechodzi, ze tyle kasy musialem w niego wpakowac, to chyba milosc do tego Passka :P

Awatar użytkownika
Szyszon
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Szyszon » śr gru 14, 2005 02:03

Kogo witam kogo goszczę, Nedy :pub:

Wczoraj bylem na przegladzie, 1500 do wyłożenia :green_fuck: tak się cieszę... jak na świeta :ass:

Pozdrawiam
Szymon
[img]http://www.robisoft.com.pl/szyszon/vwgolf/golf.jpg[/img]

Awatar użytkownika
Marihuana Man
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Marihuana Man » śr gru 14, 2005 08:36

Nedyok pisze:Witam.

Czy możliwe jest, żeby sprzęgło z dociskiem kosztowało 850zł ? Mechanik mi mówi, ze to jakieś niby wzmocnione itd. Nie znam sie na tym, ale dzwoniłem do firmy handlującej częsciami i mi powiedzieli, ze maja trzy typy sprzęgła do tego silnika, za : 460zł, 750zł oraz jakieś, które kosztuje około 1000zł. Jestem załamany. Do kosztu sprzęgła dochodzi mi koszt listwy kierowniczej (600zł) i paru innych ************ł. Zostawie u mechanika 2000zł... A wiec drodzy grupowicze - czy ten mechanik chce mnie opierdzielić z kasy, czy ma racje co do tego sprzęgła ?

Cholera jasna....Podaj oznaczenie silnika.. 2,0 GT? jaki 8v 115 KM czy 16v 150 KM... Nadmiar informacji nie zabija...

A zresztą zapytaj sie tego gościa po ile ma sprzegło sasch do tego auta...
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=72899930

[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”