Passat TDI 115 km,pompo-wtryski gdzie są świece żarowe ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Gozdzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Passat TDI 115 km,pompo-wtryski gdzie są świece żarowe ??

Post autor: Gozdzik » śr gru 14, 2005 00:51

Witam mam pytanko....posiadam passata tdi 115 kucyków na pompowtyskach,przeprowadziłem oględziny zewnętrzne silnika i niema tam świec żarowych tak jak to bywało w innych dieslach...może ktoś się orjętuje gdzie one dokładnie sie znajdują słyszałem że podobno pod pokrywą zaworów..gdzieś tam,ale niewiem czy to prawda..prosze o podpowiedź.
Pozdrawiam Piotr. :kufel:

Gozdzik

Awatar użytkownika
NEMESIS
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Passat TDI 115 km,pompo-wtryski gdzie są świece żarowe ?

Post autor: NEMESIS » śr gru 14, 2005 22:58

[quote="Gozdzik"]Witam mam pytanko....posiadam passata tdi 115 kucyków na pompowtyskach,przeprowadziłem oględziny zewnętrzne silnika i niema tam świec żarowych tak jak to bywało w innych dieslach...może ktoś się orjętuje gdzie one dokładnie sie znajdują słyszałem że podobno pod pokrywą zaworów..gdzieś tam,ale niewiem czy to prawda..prosze o podpowiedź.

BZDURA !!!! ŚWIECZKI są umieszczone w głowicy, po lewej stronie ( patrząc do przodu ) wyglada to jak rurka plastikowa z której ochodzą wtyczki na swieczki jak na fotce z tym że to sharan ale głowice są takie same... pozdroo :bajer:
Obrazek

bogus_z
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bogus_z » śr gru 14, 2005 23:05

to czarne wypinasz ale ciezko z dojsciem. uwazaj jak bedziesz wymienial i poodkurzaj przed wykreceniem dookola swiec,albo najlepiej posmaruj drut olejem i przejedz kilka razy czyszczac za kazdym razem. syf sie poprzyklejatylko zeby Ci nie wpadl do srodka...

Gozdzik
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Gozdzik » czw gru 15, 2005 16:51

Dziekuje bardzo za podpowiedź bardzo mi sie przydała..
Pozdrawiam Piotr.

Gozdzik

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”