mam pytanie jakie usterki występują w tych samochodach a dokłanie z tymi jednostkami
Piszcie będe wdzięczny
golf III:1.8/75KM,1.8/90KM.2.0/115KM info przed kupnem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Paweł Marek
- V.I.P.
to za ogólne pytanie. Generalnie oba sa bardzo trwałe i mało awaryjne. chcessz mieć większego kopa przy nieznacznie wiekszym spalaniu to kupuj dwulitrówkę
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Silniki 1.8 ośmiozaworowe, na jednopunkcie - absolutnie spoko, sprawdzone konstrukcje:
W 75 KM (AAM) wymagającym może brakować mocy, ale jest to niestrudzony wół roboczy. W cięższym od golfa passacie radzi sobie, ale za dużo nie można oczekiwać. Spalanie za to w granicach rozsądku (9 miasto, 6 trasa, nie jestem "dziadkiem w kapeluszu"). Okazał się idealny dla kobiety - za bardzo się nie rozpędzi, a za to nie gaśnie z byle powodu.
A 90KM (np. ABS) to chyba najlepsze rozwiązanie dla golfika. Silnik oszczędny, trwały i w miarę bezproblemowy. Moc i moment obrotowy jak najbardziej spoko.
W 75 KM (AAM) wymagającym może brakować mocy, ale jest to niestrudzony wół roboczy. W cięższym od golfa passacie radzi sobie, ale za dużo nie można oczekiwać. Spalanie za to w granicach rozsądku (9 miasto, 6 trasa, nie jestem "dziadkiem w kapeluszu"). Okazał się idealny dla kobiety - za bardzo się nie rozpędzi, a za to nie gaśnie z byle powodu.
A 90KM (np. ABS) to chyba najlepsze rozwiązanie dla golfika. Silnik oszczędny, trwały i w miarę bezproblemowy. Moc i moment obrotowy jak najbardziej spoko.
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
witka!!
zdecydowanie polecam 1.8 (90km) ja takim śmigam i jestem zadowolony! silnik jest niedozaje...nia! nic tylko jezdzić..
hehe a co do ewentulanych usterek to poczytaj na forum bo tak jak pisali koledzy juz wczesniej... to za szeroki temat.
pozdro
zdecydowanie polecam 1.8 (90km) ja takim śmigam i jestem zadowolony! silnik jest niedozaje...nia! nic tylko jezdzić..
hehe a co do ewentulanych usterek to poczytaj na forum bo tak jak pisali koledzy juz wczesniej... to za szeroki temat.
pozdro
Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.