[MK1] Jak zdjąć wskazówki ....
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK1] Jak zdjąć wskazówki ....
Może mi ktoś opsać jak zdjąć wskazówki z obrotomierza i licznika ??
Licznik jest od Golfa 1 Cabrio firmy Motometer. Nigdy tego nie robiłem więc prosiłbym o dokładny odpis co i jak.
Przy okazji się zapytam bo chce wydrukować sobie zegary czy trzeba je przyklejać czy jest jakiś inny sposób ??
Licznik jest od Golfa 1 Cabrio firmy Motometer. Nigdy tego nie robiłem więc prosiłbym o dokładny odpis co i jak.
Przy okazji się zapytam bo chce wydrukować sobie zegary czy trzeba je przyklejać czy jest jakiś inny sposób ??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Aby zdjąć wskazówki musisz je podważyć jakimiś dwoma cienkimi śrubokrętami i powinny sie zsunąć do góry.
A jak chcesz drukować tarcze to robisz to na papierze fotograficznym i przykręcasz tymi dwiema śrubeczkami co jest umocowana tarcza i jest oki.
A wskazówki zakładasz najpierw na taką cienką kreskę na dole poniżej tego bolca,a potem ja przesuwasz za ogranicznik aby sie na nim oparła i wtedy masz mniej więcej dobre wskazania.
A jak chcesz drukować tarcze to robisz to na papierze fotograficznym i przykręcasz tymi dwiema śrubeczkami co jest umocowana tarcza i jest oki.
A wskazówki zakładasz najpierw na taką cienką kreskę na dole poniżej tego bolca,a potem ja przesuwasz za ogranicznik aby sie na nim oparła i wtedy masz mniej więcej dobre wskazania.
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Ale lepiej wyglądają na papierze fotogrficznym bo sie ładnei świecą. żeby nie bawić sie w klejenie wystarczy tak wyciać tarcze aby była troszeczke większa i opierała sie o obudowe.taz pisze:Coś dodam od siebie. Ja tarcze robiłem z papieru z klejem, matowego. Wydrukowałem, obciąłem i przykleiłem. Potem nożem tapicerskim powycinałem dziurki na licznik kilometrów i na wskazówke.
Najtrudniejsze to włąsnie to wycinanie otworów na liczniczek i tak jak kolega tazzauważył najlepeij to zrobić nożykiem do tapet albo czymś podobnym.

A to może później źle wskazywać ??bm86 pisze:Aby zdjąć wskazówki musisz je podważyć jakimiś dwoma cienkimi śrubokrętami i powinny sie zsunąć do góry.
Nawet jak założe tak jak opsałeś ??
Co do tych śróbek to będzie dobre bo i tak będę miał czarne tarcze więc ich prawie nie będzie widać. Zastanawia mnie tylko jeszcze jak zrobić to z małymi tarczami bo tam śróbek nie ma ??
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Zawsze jest taka możliwość.Ale jak dobrze to zrobisz to powinno być ok.nowy13 pisze:A to może później źle wskazywać ??bm86 pisze:Aby zdjąć wskazówki musisz je podważyć jakimiś dwoma cienkimi śrubokrętami i powinny sie zsunąć do góry.
Nawet jak założe tak jak opsałeś ??
Jak założysz tak jak mówi to bedzie dobrze.
Powodzenia w pracach. Jak masz jakieś pytania to dawaj śmiało.

-
- Ma gadane
- Kontakt:
Pierwszy raz przy próbie zdjęcia wskazówek może być problem bo one mocno są osadzone.
[ Dodano: Wto Gru 13, 2005 17:30 ]
Coś nie mogę tej zdjąć tych wskazówek. Próbowałem widelcem ale jest bardzo duży opór.Czy tak musi być ??
Trzeba użyć troche siły i mieć nieco sprytu aby to dobrze podważyć.
Spróbuj jeszcze dwoma śrubokrętami.....