temperatura silnika??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

jack the ripper

temperatura silnika??

Post autor: jack the ripper » wt gru 13, 2005 18:56

problem w tym ze nie w mej golfinie nie podaje mi temeratury na deche!! zacząc od czujników czy wskaźnika?? musze przyznac ze forum obszerne jest no i czy ktos mógly wskazac tematy gdzie znalezc schematy instalacji, informacje na temat czujnika(ktory podaje na deske) no i jego parametry.......
z góry dziękuje za pomoc.

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 19:01

Zacznij od czujnika, częściej pada niż wskaźnik.Na temat który jest odpowiedzialnyza wskaźnik niech wypowiedzą się posiadacze mk3. W mk2 jest to czarny ( ale to też zależy od silnika).

Awatar użytkownika
Adamtd
VW Baron
VW Baron

Post autor: Adamtd » wt gru 13, 2005 19:04

Faktycznie, mógł paść czujnik, albo nawet może jakiś kabelek się odpiął - szukaj czujnika koło termostatu

jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....

jack the ripper

Post autor: jack the ripper » wt gru 13, 2005 19:07

co za błyskawiczny odzew!! sie odlac nie zdążylem!! dzieki Panowie. czekam na jeszcze....

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 19:17

Jak sprawdzisz to o czym napisaliśmy i nadal nie będzie w porządku to się pomyśli nad jakimś"jeszcze".
Chyba, że koniecznie chcesz....pewien mecher mawiał w takich przypadkach- chyba coś się zepsuło i tzreba kupić nowe :)

jack the ripper

Post autor: jack the ripper » wt gru 13, 2005 19:43

ooo a silnik mam ABS...
a co do tych czujników no to termostat zmienialem i ja tam nie mam nic takiego! mam dwia gniazda przy doprowadzeniu cieczy chlodzącej do bloku... no i jedna wpinke.... i za cholere nie wiem czy to to jest odpowiedzialne za ta temerature czy moze jeszcze cos innego o czym nie wiem,moze sa jeszcze jakies techniczne niuanse,np czujnik temeratury w kole dojazdowym :)

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 20:12

Przy doprowadzeniu płynu do bloku mam dwa czujniki - to będą chyba te gniazda o których piszesz. Jeden jest niebieski -podaje sygnał do komp, a drugi czarny podaje sygnał do wskaźnika. Skoro masz tylko jedną spinkę, to poszukaj drugiej, może wypadła właśnie ta od wskaźnika i w tym jest problem. (mam dwie spinki - wtyczki)

jack the ripper

Post autor: jack the ripper » wt gru 13, 2005 20:47

ale od samego początku jak kupiłem wózek mialem jedną wtyczke!!! a wskaźnik działał. w przeciągu ostatnich tygodni mi sie zwalił!!! a poza tym cos mi sie kojarzy ze u mnie są inne kolory tego :/
a tak an marginesie ktory link czy cuś dotyczy ksiązki do silników benzynowych?? sciągnąlem sobie a tu diesel....

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”