[MK3] CHIP FastTuning AAM=89PS gwarantowane...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Myślę o chipie do Sharana 1,9 TDI 2002 . Znalazłem na Allegro taką firmę
http://moto.allegro.pl/my_page.php?uid=7627139
ktoś u nich kupował ?
Niby opinie pozytywne, ale jestem trochę sceptyczny, co myślicie ?
ktoś u nich kupował ?
Niby opinie pozytywne, ale jestem trochę sceptyczny, co myślicie ?
Ostatnio zmieniony pn kwie 21, 2008 13:08 przez 3nd3r, łącznie zmieniany 1 raz.
myslę że wgrywają gotowce z niemiec3nd3r pisze:Myślę o chipie do Sharana 1,8 TDI 2002 . Znalazłem na Allegro taką firmę
masz chyba Sharana 1.9 TDI ?
nie załuj pare PLN tylko podjedź do tunera który Ci napusze program wedle życzenia oraz bedziesz miał zdiagnozowane i shamowane auto na hamowni
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Hamownia to mierzy moment obrotowy i przelicza go na moc. Mierzy też straty zespołu napędowego. Straty są dodawane do wyliczonej mocy na kołach i mamy moc na silniku...:VoyteQ:.. pisze:lipass, a w jaki sposób chcesz zmierzyć moc silnika?? bo jedyna możliwość to robić pomiar jeszcze przed skrzynią biegów !! hamownia mierzy tylko i wyłącznie moc jaką oddają koła! I uwierz mi, że bardzo dużo zależy od ich wielkości
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Sory kolego co ty kleju sie na wachales , hamownia bedzie ta sama wartosc pokazywac nie zaleznie od wielkosci kol.Tylko im wieksze kola tym wieksze stray mocyna kolach.A ten twoj wykres pokazuje moc na silniku nie na kolach i on gorzej wyglada niz w moim 1.8 abs a jeszce nie dalem rady pogonic gti 2.0 8v...:VoyteQ:.. pisze:Kaoz, u mnie dolot i wylot zrobiony... 77 koni na kołach 17' - na 13 pewnie więcej wykres masz w temacie w 1 poście... podobnie jak filmiki jak ten "nierozwojowy" silnik radzi sobie w wyścigach z 1.9 tdi i 2.0 8v...
Ostatnio zmieniony śr lut 11, 2009 17:26 przez gtx, łącznie zmieniany 1 raz.
Nic się nie nawąchałem - osobiście byłem świadkiem pomiarów audi 80 na kołach 15x195 i 16x215 wykonanych jeden po drugim i różnica pomiarów pokazała ponad 3HP.gtx pisze:Sory kolego co ty kleju sie na wachales , hamownia bedzie ta sama wartosc pokazywac nie zaleznie od wielkosci kol.Tylko im wieksze kola tym wieksze stray mocyna kolach.A ten twoj wykres pokazuje moc na silniku nie na kolach i on gorzej wyglada niz w moim 1.8 abs a jeszce nie dalem rady pogonic gti 2.0 8v...:VoyteQ:.. pisze:Kaoz, u mnie dolot i wylot zrobiony... 77 koni na kołach 17' - na 13 pewnie więcej wykres masz w temacie w 1 poście... podobnie jak filmiki jak ten "nierozwojowy" silnik radzi sobie w wyścigach z 1.9 tdi i 2.0 8v...
a co do Twoich "wyścigów" no cóż - na nic koni kupa jak kierowca
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
..:VoyteQ:.., ty masz 77 ps na silniku niezaleznie jakie kola zalozysz hamownia zawsze pokaze ten sam wynik przy mniejszych bedziesz mial x koni na kolach i y koni strat co da sume z koni na silniku przy duzych kolach bedziesz mial x-s(konie ktore sa roznica strat duzych kol i malych) straty y +s co zawsze da razem te same z na silniku) mozesz sie tylko cieszyc ze twoj trzyma mocna serie co sie zdaza niezmiernie rzadko
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.