golf III mexico

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
hipi6
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

golf III mexico

Post autor: hipi6 » wt gru 13, 2005 13:14

WITAM! PROSZE O POMOC.CZYKTOŚ SŁYSZAŁ O GOLFIE III MEXICO? PONOĆ TO WERSJA WYPUSZCZONA NA RYNEK AMERYKAŃSKI. GDZIE MOGE ZNALEŹĆ COŚ NA JEGO TEMAT? MAM POWAŻNE KŁOPOTYZE STEROWNIKIEM W SILNIKU TO JEGO NUMER : 037906021 DIGIFANT 1,82 1903 LUB NUMER MEKSYKAŃSKI : TEMIC 345919.AA !! PROSZE O POMOC. JEST TO SILNIK 1.8 NAPEŁNYM WTRYSKU, CHYBA 105 LUB 115 KM. DZIEKUJE Z GÓRY

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt gru 13, 2005 13:48

jestes pewny ze w nazwie jest MEXICO?

Fabryka była w meksyku ale otakim modelu nie slyszalem
Wiem ze w meksyku tłukli golfy które sprzedawli na rynek amerykański...
w poradach masz onaczenia silnikow i tam powinien byc twoj.....jaki masz symbol silnika ? (pierwsze 2 literki z nr silnika)

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 14:14

hipi6, Spróbuj zidentyfikować auto po nr. VIN. Jeśli masz książkę pojazdu to tam jest typ silnika. Co to za silnik znajdziesz w tabeli tak jak napisał kolega.
A tak w ogóle to możesz mieć jeszcze jakieś problemy. Też mam auto z Meksyku

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » wt gru 13, 2005 15:08

Nie słyszałem o takiej edycji :chytry: ...

Pozdr :pub: .

:bylo: :bajer:

sweden
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: sweden » wt gru 13, 2005 16:17

Kiler pisze:Nie słyszałem o takiej edycji :chytry: ...

90% ludzi na tym forum tez nie slyszala, a sie nie chwala :P forumowy spamerze :)

wejdzcie na www.mobile.de wpiszcie w modelu "golf mexico", zobaczycie, ze takie golfy wychodzily... widzialem kiedys na zywca, ale czym sie wyroznialy czy cus nie mam pojecia. Probowalem cos znalezc, ale zarowno google jak i altavista sa bezsilne :) heh

Pozdro :pub:

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt gru 13, 2005 16:32

ten np http://www.mobile.de/SIDdYV6mIUHOX2Tf-X ... 191017812&

tylko ze to ze sprzedawca napisał "MEXICO" nie oznacza ze jest taka wersja, moze sprawdził w briefie gdzie jest wyprodukowany i tak napisał.....a np po migaczach w zderzaku z boku mozesz poznac ze to właśnie wersja amerykańska ( a wszytkie na stany były robione w meksyku) takze to zaden dowód, ja myśłe ze takiej wersji nie było a gdy ktos pisze mexico to albo nie wie co pisze albo dlatego ze jest produkcji mexykanskeij, ot co....no a poza tym fajnie wygląda jak ma w tylule aukcji MEXICO...

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 16:54

No to ja mam wersję "PATTERSON" :), tak jest napisane z tyłu na klapie.Tzn. jest przyklejony taki napis i to dość konkretny. A te kierunkowskazy w zderzakach to nie wiem czy w oryginale nie "robią" za obrysówki, ja ma takie wielkie w błotniku.Nie ma przeciwmgielnych z tyłu, ale za to są podwójne stopy. I jeszcze parę innych drobiazgów jest inna.

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » wt gru 13, 2005 17:00

ooo to jak masz RV to moze bedziesz mógł pomóc w tej sprawie
----------->http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=30150

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » wt gru 13, 2005 17:38

Czytałem ten post , ale wiele pomóc nie będę mógł. Być może nie doczytałeś, ale ja mam skrzynię automatyczną ( nie wiem jaki ma symbol), odpada też sprzęgło, komputer też jest inny ze względu na automat (037906022AR DIGIFANTII - takie oznaczenie, różnica to to AR na końcu). Co do reszty to bardzo dużo części - oprzyrządowanie silnika jest "made in germany" ze znaczkiem vw - najczęściej Bosch.
Na pewno nie ma problemu z panewkami - robiłem szlif wału, z większością też nie powinno być. Jak na razie to najbardziej wkurza mnie licznik wyskalowany w milach.Kiedyś jechałem 60 i HALT. Suszarka "powiedziała" 98 ( ogr. do 60km/h). Na szczęście jakoś się wybroniłem. :)
Jak będziesz miał jakieś problemy czy pytania to pisz na priw.Może oboej czegoś ciekawego się dowiemy
Pozdro

Awatar użytkownika
Kiler
Forum Master
Forum Master

Post autor: Kiler » wt gru 13, 2005 19:16

sweden pisze:forumowy spamerze
...he he :grin: - ktoś musi to wszystko komentować ;) ...

:bylo: :bajer:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”