Nowa turbina po renowacji piszczy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Nowa turbina po renowacji piszczy
Mam paska b6 105km 2006 była padnięta turbina kupiłem po regeneracji wymieniłem olej ale ta turbina powyżej 2tyś obrotów wydaje piski. Komputer wykazał dobre cisnienie turbosprężarki ale ten pisk mnie przeraża. Poprzednia turbina padła na wskutek nie doboru smarowania. Co może wywoływac te piski ????
Re: Nowa turbina po renowacji piszczy
Piszczy metalicznie czy gwiźdze?marek01011 pisze:Mam paska b6 105km 2006 była padnięta turbina kupiłem po regeneracji wymieniłem olej ale ta turbina powyżej 2tyś obrotów wydaje piski. Komputer wykazał dobre cisnienie turbosprężarki ale ten pisk mnie przeraża. Poprzednia turbina padła na wskutek nie doboru smarowania. Co może wywoływac te piski ????
-
- Nowicjusz
Wiesz ja miałem podobnie w Caddym 2005 silnik BLS, turbina zaczęła dosłownie jęczeć gdy zaczynała tłoczyć po zwolnieniu gazu cichła natychmiast, i zrobiłem 150 km i auto zgasło turbina się zatarła, a silnik pompowtryskowy jak stanie dęba turbina nie daje się uruchomić, w razie c\jakbyś potrebował nowej kompletnej turbiny w cenie regenerowanej daj znać napriva, mam kolegę w niemczech załatwi każdą NOWĄ turbinę do VW
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Turbina ma piszczy metalicznie. Wcześniej turbina też była zepsuta auto paliło na dotyk jeździło tylko nie miało mocy. Jaki był powód zatarcia turbiny??meraweczka pisze:Wiesz ja miałem podobnie w Caddym 2005 silnik BLS, turbina zaczęła dosłownie jęczeć gdy zaczynała tłoczyć po zwolnieniu gazu cichła natychmiast, i zrobiłem 150 km i auto zgasło turbina się zatarła, a silnik pompowtryskowy jak stanie dęba turbina nie daje się uruchomić, w razie c\jakbyś potrebował nowej kompletnej turbiny w cenie regenerowanej daj znać napriva, mam kolegę w niemczech załatwi każdą NOWĄ turbinę do VW
Piszczy bo regeneracja żle zrobiona i wirnik źle wyważony i obciera o obudowę- lepie reklamuj zanim sie rozpadnie i uszkodzi silnik- spotakłem sie z tym nie ra zpo regeneracji- jedni regeneruja i wymieniaja uszczelnienia nie wyważajac wirnika.marek01011 pisze:Turbina ma piszczy metalicznie. Wcześniej turbina też była zepsuta auto paliło na dotyk jeździło tylko nie miało mocy. Jaki był powód zatarcia turbiny??meraweczka pisze:Wiesz ja miałem podobnie w Caddym 2005 silnik BLS, turbina zaczęła dosłownie jęczeć gdy zaczynała tłoczyć po zwolnieniu gazu cichła natychmiast, i zrobiłem 150 km i auto zgasło turbina się zatarła, a silnik pompowtryskowy jak stanie dęba turbina nie daje się uruchomić, w razie c\jakbyś potrebował nowej kompletnej turbiny w cenie regenerowanej daj znać napriva, mam kolegę w niemczech załatwi każdą NOWĄ turbinę do VW
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Też tak mi sie wydaje... ma ktos moze jakis konkretny warsztat na terenie warszawy?PinkFloyd pisze:zrobiona i wirnik źle wyważony i obciera o obudowę- lepie reklamuj zanim sie rozpadnie i uszkodzi silnik- spotakłem sie z tym nie ra zpo regeneracji- jedni regeneruja i wymieniaja uszczelnienia nie wyważajac wirnika
- lukaszvo84
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- lukaszvo84
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tu za starą dostaniesz nową oczywiście za dopłatą Moto-Remomarek01011 pisze:Tylko ratuje mnie kupno bo tej co mam renowacja nie ma sensu (tak mi powiedzieli niby)lukaszvo84 pisze:Moge ci dac namiary do Mielca ja tam robilem i jest spoko.
Daj namiar dziękuje
ul. Głębocka 98A, 03-287 WARSZAWA, tel-fax 022 751-55-03
email: jsokolow@motoarena.pl
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Właśnie oni mi sprzedali to piszczącą turbine!!!!!! dzisiaj od nich kupiłem po regeneracjiPinkFloyd pisze:Tu za starą dostaniesz nową oczywiście za dopłatą Moto-Remomarek01011 pisze:Tylko ratuje mnie kupno bo tej co mam renowacja nie ma sensu (tak mi powiedzieli niby)lukaszvo84 pisze:Moge ci dac namiary do Mielca ja tam robilem i jest spoko.
Daj namiar dziękuje
a starej nie chcieli wziąć
To oddaj do reklamacji, nie odpuszczaj im, jakis badziew ci wcisnelimarek01011 pisze:Właśnie oni mi sprzedali to piszczącą turbine!!!!!! dzisiaj od nich kupiłem po regeneracjiPinkFloyd pisze:Tu za starą dostaniesz nową oczywiście za dopłatą Moto-Remomarek01011 pisze: Tylko ratuje mnie kupno bo tej co mam renowacja nie ma sensu (tak mi powiedzieli niby)
Daj namiar dziękuje
a starej nie chcieli wziąć