swoja droga widzialem wykres seryjnego afna, ktory po normalnym sofcie wyszedl na 150. soft robiony z tego co pamietam w compotowie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
dokładnie tak jak u mnie, po założeniu 216stek przybyło 20 kuni do stadninysagon pisze:Drugi to efekt dodania tylko i wyłącznie 216tek. Autko shamowane na seryjnej turbinie 15tce,seryjnym coolerze,seryjnym kolektorze ssący i seryjnym dolocie do turbiny...Wynik uzyskany wyłącznie po dodaniu końcówek typu 216 Boscha.
no ale 140 kunia nie było na seryjnym programiesagon pisze:Zaden tuner nie wypóścił autka z tak niewystrojoną turbiną, bo u żadnego JESZCZE nie byłem
musi widać trafiłeś na takiego dzika jak ma masakra... on ma 171KM na seryjnej pompie 10mm i turbinie VNT15... po małych przeróbkach :green_fuck:sagon pisze:hamowane w lipcu,na hali temperatura ponad 20 stopni,a hamownia jak nie zauważyłeś bez korekcji.
jaro4444, tak jak napisałem VNT15 są nie do zabiciajaro4444 pisze:jak długo jeździłeś z modem na 160 KM na turbinie VNT15 i ile w tym czasie zrobileś km?
sagon pisze:Więc jak szanowni koledzy widzicie,da się uzyskać 160 koni na 15-tce.
Tu akurat się zgodzę. Jak zauwazyłem wklejałeś wczesniej na forum moje foty z porównania dolotów VP i ARL. Więc wiesz, że to akurat prawda.sagon pisze:Dodam tylko,choć i tak w to nie uwierzycie,że po wymiane tego dolociku autko dostało takiego powera,że...
Kolego ja cały czas o tym trąbiłem,o 15tce.cowboy pisze:ale nikt nie pisał o VNT15 tylko o rzeczywistym cisnieniu doładowania
ale ja wiem że 15 potrafi dymać nawet 1,5 Bara... napisałem wczesniej jakie mam podejrzenia z czego to wynika...mały wirnik i wałek jak w GT17sagon pisze:Kolego ja cały czas o tym trąbiłem,o 15tce.
Zgadzam się z Tobą o czym już wcześniej pisałem.Dymiło i to zdrowo,dlatego na pierwszy rzut poszła większa turbina awx-arl.cowboy pisze:ale dymienie musiało być ostre przy butowaniu.. bo 1,1 Bara to juz na serii podkapca
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości