Witam wszystkich!!
Mam takie pytanko czy da się i jak zlikwidować luzy oparcia foteli przednich. To znaczy, jak chwycę za oparcie i poruszam przód, tył to licząc od samej góry oparcia przesunie się jakieś 3-5cm. Strasznie to denerwuje na dziurach jak nie mam obok "towarzysza drogi"
P.S. mam wersie variant, combi, avant, brake
Luzy oparcia [MK3]
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
więc luzy fotela wystepują w 2 miejscach:
1. Tam gdzie w wersji 3 drzwiowej masz ruchome zapadki tu nie masz po prostu cięgła, ale sam sytem uważam że jest taki sam, a zatem jak spojrzysz pod plastik to masz z obu stron identyczn etuleje plastikowe przykręcone na śrubę pod klucz sześcioramiennej gwiazdki. Te tuleje plastikowe pewnie szlag trafił.
2. Drugim felernym punktem są ślizgi ale wtedy ruszałoby się również siedzisko tylko w mniejszym stopniu.
Co do punktu 1 mam fotkę mogę przesłać mailem o co mi chodzi.
1. Tam gdzie w wersji 3 drzwiowej masz ruchome zapadki tu nie masz po prostu cięgła, ale sam sytem uważam że jest taki sam, a zatem jak spojrzysz pod plastik to masz z obu stron identyczn etuleje plastikowe przykręcone na śrubę pod klucz sześcioramiennej gwiazdki. Te tuleje plastikowe pewnie szlag trafił.
2. Drugim felernym punktem są ślizgi ale wtedy ruszałoby się również siedzisko tylko w mniejszym stopniu.
Co do punktu 1 mam fotkę mogę przesłać mailem o co mi chodzi.