Małe pytanko odnośnie biegów

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tauka
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Małe pytanko odnośnie biegów

Post autor: tauka » pn gru 12, 2005 15:53

Tak sobie jeżdżę moim golfikiem, ale ostatnio coraz bardziej wkurza mnie jedna rzecz. Mianowicie drży mi bardzo drążek od biegów. a jak np na czwórce dodam gazu to czuć na drążku dakie szarpnięcie. Ktoś ma pojecie co z tym można zrobić. Jeźdxiłem wieloma autami, ale w żadnym nie zaobserwowałem takiego drżenia.

No i jeszcze jedno pytanko. Jak przesówam drążek od biegów do siebie na luzie tak jakbym chciał wrzucic jedynke to idzie on bardzo leciutko, a czasami nawet nie bardzo chce się cofnąć spowrotem na środek. A w stronę piątki idzie ciężko i sobie bez problemu wraca. Co jest za to odpowiedzialne. Jakieś sprężynki??

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn gru 12, 2005 20:33

Pierwsze to mogą być wyeksploatowane poduszki pod silnikiem i on Ci mocno się buja przy dodawaniu i odejmowaniu gazu Co do drugiego to jak masz na wodzikach biegi to je przesmaruj a jak masz na jednej rurce ychodzącej ze skrzyni na dole to jest coś w skrzyniAle co niewiem

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”