Problem z obrotami:((( POMOOOCY:(

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

enamel

Problem z obrotami:((( POMOOOCY:(

Post autor: enamel » pn gru 12, 2005 20:23

Witam.. Posiadam Golfa III i od pewnego czasu męcze sie z obrotami... Na luzie obroty albo skaczą od 200 do ok 1400.. bez pzrerwy po prostu jak bym deleikatnie co chwila dodawał nogą gazu... Albo znów spadają do ok 200 obr/min i cały czas na luzie sie tak utrzymują ze samochód w pewnym momencie gaśnie, i takla jazda to jedna wielką męczarnia... Czy ktoś wie co może byc tego powodem? Podejrzewaliśmy że to przepustnica... Przeczyściliśmy ją lecz to na krótko dało pomoc... Padło podejrzenie na czujnik obrotów... Czy to może być tego powodem.... Taka jazda to udręka bo przy skaczących obrotach samochód sam sobie dodaje gazu... A przy niskich przy zmianie biegu bardzo szybko prawie do zera spadaja obroty. Często silnik po prostu gaśnie... Bardzo serdecznie prosze o cenne rady...Pozdrawiam gorąco... :((( HELP!!

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn gru 12, 2005 20:30

zawsze podawaj co to za silnik....
jeżeli benzynowiec to na 95% wszytko wskazuje że to regulator biegu jałowego potocznie zwany "silniczkiem krokowym"

POmaga wymontowanie i porzadne przepłukanie ropuszczalniekiem na bazie nitro , a nawet zanurzenie na dłużej żeby brud puścił....on reguluje uchylenie przepustnicy gdy puszczasz gaz, przepływa przez niego powietrze i osadza sie w nim syf...pozdro

enamel

Post autor: enamel » pn gru 12, 2005 20:41

Wiesz co..to beznynowy 1.6 Mój znajomy mechanik wymontował całą pzrepustnice i ją porządnie pzredmuchał... Pomogło na jakis czas potem znowu zaczynały się cyrki... Silniczek krokowy gdzie sie znajduje? Prawde mówiąc nei znam sie na mechanice... Ale dziękuje za rady nie omieszkam z nich skorzystać..pozdrawiam

[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 19:50 ]
8195512 mój numer gg jak bys mógł to odezwij sie do mnie ja w sprawie problemów z obrtami w golfie..pozdrwiam

[ Dodano: Pon Gru 12, 2005 19:51 ]
Proszę o pomocsas_gti,

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”