Witam wszystkich dzisiaj wymontowywałem u brata ma mk3 zepsuty alarm marki Texalarm
alarm montowany był w Holandii gdyż z tamtąd pochodzi auto. Podczas demontażu natrafiłem na takie coś
[img][img]http://img217.imageshack.us/img217/3253 ... pt8.th.jpg[/img][/img]
[img][img]http://img217.imageshack.us/img217/4640 ... zu6.th.jpg[/img][/img]
nie pamiętam czy ten przewód którego brakuje był podłączony do alarmu czy nie montowane to było w tym samym czasie co alarm świadczy o tym akie samo urządzenie do zaciskania końcówek kablowych udało mi się zidentyfikować że 2 żółte przewody idą do 1 żółtej wtyczki z tyłu bezpieczników brązowy to masa 2 szare idą do 1 pierwszej czerwonej wtyczki od lewej czerwony to +
nie ma tym żadnych oznaczeń ani liczb po wyjęciu bezpiecznika do tego nic się nie dzieje wszystko działa normalnie
Do czego to służy i czy można to wymontować
Do czego to służy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Do czego to służy
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2009 00:44 przez Michał88, łącznie zmieniany 1 raz.
- mariusz75
- Forum Master

- Kontakt:
Pierwsza żółta kostka to wiązka od reflektorów przednich
pierwsza czerwona kostka od lewej to wiązka przewodów przełączników pod kierownicą
Trudno powiedzieć co to jest ale ma coś wspólnego z przednimi światłami i przełącznikami pod kierownicą. Moze wzmacniacz napięcia, jakieś dodatkowe przekażniki do świateł ?????
Obudowa tego urządzenia jest aluminiowa i urzebrowana - ma więc odprowadzać ciepło, więc mogą tam być w środku końcówki mocy????
Na pewno to jakiś zagramaniczny wydziw

pierwsza czerwona kostka od lewej to wiązka przewodów przełączników pod kierownicą
Trudno powiedzieć co to jest ale ma coś wspólnego z przednimi światłami i przełącznikami pod kierownicą. Moze wzmacniacz napięcia, jakieś dodatkowe przekażniki do świateł ?????
Obudowa tego urządzenia jest aluminiowa i urzebrowana - ma więc odprowadzać ciepło, więc mogą tam być w środku końcówki mocy????
Na pewno to jakiś zagramaniczny wydziw
DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462
MOJA CZARNA PEREŁA TDI XX JAHRE
Czarna kostka to chyba nie prostownik bo w mojej elektronicznej historii nie widziałem mostka z 3 wyprowadzeniami ale odkręcę go to zobaczę czy nie ma jakiś oznaczeń .
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2009 10:38 przez Michał88, łącznie zmieniany 1 raz.