Zderzak VW Jetta 2/Golf 2 Problem !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jetrules
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zderzak VW Jetta 2/Golf 2 Problem !!!

Post autor: jetrules » pn gru 12, 2005 16:00

Witam

Mam mam maly problem ze zderzakiem szerokim do VW Jetty 2. Problem tkwi w tym ze mam dosyc obnizony samochod i zerwalem mocowanie tego zderzaka. To ktore jest przy blotniku (zostalo juz wymienione) i to ktore jest przy zderzaku. Probowalem skleic kropelka i zaszpachlowac to miejsce ale niestety nie trzyma. Jest moze jeszcze jakis sposobo na pozbycie sie tego problemu aby to wygladalo w miare estetycznie bo wiadome 4 blachowkrety i zderzak na swoim miejscu ale jak to wyglada !!
Jesli ktos mial by zbedny taki zaczep z przyjemnoscia bym odkupil. Sam mam taki zaczep ale nie pasuje bo jest od orginalnego zderzaka. A ja zakupilem zderzak chyba nie orginalny tak mi sie zdaje w inter-carsie.

Pozdrawiam Wszytskich VW-MaNiAkOw :okej:

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » pn gru 12, 2005 20:41

Może użyłeś szpachli do blach? Jeśli to zderzak z twardego laminatu, to użyj szpachli do tworzyw sztucznych (klej szpachlą), a jeśli miękkie tworzywo to powinno się skleić klejem do polistyrenu-polietylenu, ale to nie będzie trzymać podczas jazdy. Nie użyj tylko za dużo utwardzacza, bo efekt odwrotny.

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » pn gru 12, 2005 20:51

kolega ma zapewne problem z zaczepem przymocowanym do wenętrzej strony zderzaka za pomocą plastikowych, zgrzewanych 4 nitów!! Tym który sie wsuwa w śłizg przykrecany do błotnika.....
Te plastyki to termoplasty co onzacza ze zaczynają "płynąć" przy okreśłonej temperaturze....
Najlepiej to zaspawać przy pomocy opalarki z regulacja, ustawiasz temerature odpowienia temperaturze topnienia tego plastiku (tu jest to chyba ABS) i spawasz gorącym powietrzem przy pomocy pręcika z tego samego matariału.....mozna to tez zrobic lutownicą....
W punkcie gdzie naprawiają plastiki zrobią to za 30 zł, wiec jesli nie masz czasu albo narzedzi to polecam skrzystanie z czyichś usług ...pozdro

Awatar użytkownika
jetrules
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jetrules » czw gru 29, 2005 01:06

mam pytanie co do zderzaczka. mam taki problem że prawa strona bardziej jest napreżona jest możliwosc zmniejszenia tego naprężenia. Wg mnie najlepiej podgrzać plastik i uformować go tak aby było ok. MOże się myle czekam na porade kogos kto już to robił

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”