problemy chyba... ze sprzeglem w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problemy chyba... ze sprzeglem w mk3
Czesc Wam!
Przypuszczam ze to moze byc cos ze sprzeglem, poniewaz jak chcialem odpalic samochod to po wcisnieciu pedału sprzegla poczulem jakby cos sie zerwalo i jest teraz straszny luz pod pedalem odbija ale slabo,moze linka..nie wiem.
Nie moge wrzucic zadnego biegu a jak probuje to cos takjakby obcieralo.
Prosze o info co to moze byc.
Z gory wielkie dzieki!!
Przypuszczam ze to moze byc cos ze sprzeglem, poniewaz jak chcialem odpalic samochod to po wcisnieciu pedału sprzegla poczulem jakby cos sie zerwalo i jest teraz straszny luz pod pedalem odbija ale slabo,moze linka..nie wiem.
Nie moge wrzucic zadnego biegu a jak probuje to cos takjakby obcieralo.
Prosze o info co to moze byc.
Z gory wielkie dzieki!!
spróbuj poruszać tą dźwignie do której idzie linka ręką, zobacz co się dzieje, czy nie chodzi za lekko, ale jak piszesz, że linka cala to trzeba będzie dobrać się do samego sprzęgła....rafi_02 pisze:Patrzyłem pod maske a druga osoba wciskała sprzęgło to cięgło do którego idzie linka rusza się jednak biegi nie wchodzą.
[ Dodano: Nie Gru 11, 2005 20:57 ]
silnik 1.4
Jezeli przy ruszaniu pedalem lapa przy skrzyni chodzi prawidlowo to sprzeglo. Drazek w sprzegle przebil tarcze dociskowa albo lozysko oporowe. Najprawdopodobniej tarcza dociskowa do wymiany. Mialem to juz dwa razy. Trzeba wyciagac skrzynie. Jezeli to lozysko dociskowe to skrzyni nie trzeba wyciagac, tylko troche ja obnizyc (po odkreceniu poduszek) i odkrecic dekielek na koncu skrzyni. Dobrze po naprawie obejrzec tez drazek bo jak ma koniec zjechany to za jakis czas wyzlobi dolek i przebije znowu.
To co napisasalem to o skrzyni mk2 1.6PN, mam nadzieje, ze w mk3 jest podobnie.
To co napisasalem to o skrzyni mk2 1.6PN, mam nadzieje, ze w mk3 jest podobnie.