Wtryskiwacze ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie koledzy, czy jest możliwe aby wtrysk na zimnym głośniej klekotał, a na ciepłym troszkę (nieznacznie) ciszej pracował (stukał)??
Mam przejechane już tak z 20 tysięcy i w sumie nic się nie dzieje.
PS. Czy jest ktoś z okolic: Gdańsk, Gdynia, Sopot, Wejherowo, kto mógłby mi sprawdzić (podmienić) na inne w celu wyeliminowania tego stuku ??
Mam przejechane już tak z 20 tysięcy i w sumie nic się nie dzieje.
PS. Czy jest ktoś z okolic: Gdańsk, Gdynia, Sopot, Wejherowo, kto mógłby mi sprawdzić (podmienić) na inne w celu wyeliminowania tego stuku ??
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 08:37 przez Soldier_M, łącznie zmieniany 1 raz.
Soldier_Marine
na allegro po 179 zeta znalazlem... podruby?cowboy pisze:końcówki 216 są u mnie po 187,5 za sztuke... BTW koncówki ASV również w tej ceniebuliking pisze:Ewentualnie czy warto wymieniac koncowki po 200zl sztuka
wymiana końcówek w zakładzie wraz z regulacją obydwu cisnien to 200 PLN
szczegóły w temacie w moim podpisie
na allegro są po 170 PLN + wysyłkabuliking pisze:na allegro po 179 zeta znalazlem... podruby?
jak są zapakowane oryginalne BOSCHa to brac - to żadne czary czy podróby
ja mam cene 750 za komplet (wysyłka w cenie) żeby mi zrekompensowało mój czas, zawracanie głowy, dojazd do dystrybutora czy pompiarza po 30km w jedną stronę
w ogóle to wole robić po kilka kompletów na raz bo z jednym to powiem szczerze mi sie nie chce
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 15:55 przez cowboy, łącznie zmieniany 1 raz.
COWBOY mógłbym Cię prosić o wypowiedzenie się o moich wtryskach w drugim temacie:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2532934#2532934
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2532934#2532934
Soldier_Marine
nie wiem jaki masz dokładnie problem ale raczej niepowinno być stukania na seryjnych wtryskach...Soldier_M pisze:COWBOY mógłbym Cię prosić o wypowiedzenie się o moich wtryskach w drugim temacie:
http://forum.vwgolf.pl/vi...2532934#2532934
na 216 jest bardziej twarda praca ale nie stukanie metaliczne
zresztą każdy ma inne odczucia, ja tam nie przejmuje sie klekotem i nie *#cenzura#* się za duzo tylko leje gnój i zapinam
moze mi słon nadepnął ale ja słysze piekny klekot dieslaSoldier_M pisze:Mam objawy stukania podobnie jak u kolegi z filmiku:
normalnySoldier_M pisze:czy ten syf po wtryskach to jest normalny ?
normalny że końcówki masz okopcone, i w gniazdach pełno takiego syfu po wyjęciu wtrysków
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 19:06 ]
Soldier_M, mając ALH to bym sie nawet nie zastanawiał tylko pakował 216 albo ASV
-
- Mały gagatek
Przebieg mam 172 tysiące. Dobrze słyszalne jest to w kabinie. Jak przesuwam kamerkę na miejsce pasażera. Takie ewidentne pukanie (jakbyś miał puszkę od farby metalową, zamkniętą, pustą i pukał byś w nią). Na zimnym stuka głośniej niż na ciepłym. Częstotliwość wzrasta z obrotami. Podczas jazdy nie słyszalne praktycznie.
Soldier_Marine