problem z odpalaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- slawko333
- Forum Master

- Kontakt:
problem z odpalaniem
mam problem z odpalaniem jak jest wilgotno, wiem ze to moga byc przewody i e jest przebicie, pewnego razu szarpalo mi nim az w koncu zgasl i juz nieodpalil, po podniesieniu maski i kreceniu rozrusznikiem widac bylo iskre, w tym miejscu jak na fotce, zaizolowalem tylko od nowa to miejsce i odpalil, moze powie mi ktos od czego jest ten kabelek? on jest poprostu tylko przylozony do kabla zaplonowego i oklejony tasma

- silent_rob
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
slawko333,
powiem ci ze masz niezly bajzel w tych przewodach nie wiem co to za gazownik zrobil ci to arcydzielo ale powiem szczeze ze dzwine ze auto wogule jezdzi
powiedz ten gruby kabel z izolacja odkad dokad on idzie ? ten co od neigo odchodzi ten cienki co zaznaczyles zolta kreska ? zrobil bys jakis dokladniejsze zdiecie lepszym aparatem calego tez silnika zeby bylo wiadomo gdize co i z czym jest polaczone bo tak trudno sie domyslic gdzie co i z czym no i po co 
slawko333, ta istalaje to chyba ci jakis magik robil dajcie ludzie spokoj niezly wafel dlamnei to wszystko jest przekabinowane i to bardzo wcale cis ie nie dziwie ze masz przebicie czy ze auto ci nei zapala jak wilgotno niedos ze przeciol ci glowny kabel idacy od cewki do kopolki to jeszcze zaizolowal parciana izolacja
nic tylko panu od podtlenku nitro pogratulowac nie mam pojecia co tymozesz teraz z tym zrobic mogl bys wymienic ten kabel ale on sie tm czyms wpiol wiec pozostaje ci zaizolowac ten kabel pozadnie jakas izolacja taka plasiikowa zeby wilgoc tam nei dochodzila nie wiem moze niech inni sie wypowiedza co tu mozna zrobic zeby dobrze bylo jesli mozna cos zrobic
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 5:14 pm ]
i jeszce ten przekaznik przymocowany na wezu od gazu no naprawde gicior wygloda to piknie tak ze hoho
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 5:20 pm ]
wiesz co albo jest sposob tylko musze znalesc w swoim temacie jak ten preparacik si enazywa od carplana mialem problem z odpaleniem auta jak bylo wilgotno bo cewka miala jakies przebicie lub mikro pekniecie spsikalem tym wszystko kable kopolke cewke i teraz jest ok nawet jak auto stoi tydzien nic mu nie jest wiec odnajde jak to sie nazyw ai dam ci znac ty wes okrec pozadnie ten kabel izolacja w mijscu przeciecia pozniej wypsikac kable profilkatycznie cewke i kopolke to zostawia warstwe izolujaca chrooni przed woda i wilgocia moze ebdize ok
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 5:14 pm ]
i jeszce ten przekaznik przymocowany na wezu od gazu no naprawde gicior wygloda to piknie tak ze hoho
[ Dodano: Sro Sty 28, 2009 5:20 pm ]
wiesz co albo jest sposob tylko musze znalesc w swoim temacie jak ten preparacik si enazywa od carplana mialem problem z odpaleniem auta jak bylo wilgotno bo cewka miala jakies przebicie lub mikro pekniecie spsikalem tym wszystko kable kopolke cewke i teraz jest ok nawet jak auto stoi tydzien nic mu nie jest wiec odnajde jak to sie nazyw ai dam ci znac ty wes okrec pozadnie ten kabel izolacja w mijscu przeciecia pozniej wypsikac kable profilkatycznie cewke i kopolke to zostawia warstwe izolujaca chrooni przed woda i wilgocia moze ebdize ok