Ponior pisze:Trzeba będzie w opisie auta zmienic na 161ps i 370nm.

tłumik jest tylko ze względów estetycznych, podobno burczy... moze doda pół kunia
opis i tak nieaktualny bo po remoncie jest 153KM @ 345NM
zielony stary koks - niebieska linia po remocie, gdzie do 2600 rpm jest mniej paliwa nawet niż na seryjnym sofcie !
generalnie na MAHA byłoby pewnie teraz około 155KM @ 320 NM - jak tak porównuje inne hamowania z inercji z moimi wykresami z obciążeniówki
dopóki auto bedzie dupowozem którym trzaskam trase 1000 km dwa razy w miesiącu to nie bedzie wiecej
na wiosne okaże się co robie dalej, czy auto bedzie na sprzedaż, czy moze bedzie dalej u mnie jako 2-gie ... jeśli tak to bedzie przeróbka dolotu na kwasiak (rury i złączki silikonowe leżą ), może większy FMIC, pompa 11 (oryginał) i 230 tak żeby było 180KM na jakimś 1,55 Bara i na jak najmniejszym dymie
teraz bez 180KM to sie nie ma co na mieście pokazywać
ale 180km w lekkim mk3 (u mnie 1120kg na suchym baku) juz nie ma wstydu jeśli trakcja jest
co do trakcji to na Pirelkach jest gites, jeszcze może ustawie na przodzie po -1 negatywu i moze jakieś lepsze oponki dam na przód ale chyba zdecyduję się na 215/40/16 (195/45/16 P zero nero przesiadają sie po sezonie na tył)
przydałoby się dać rozpórke na tył i dystanse bo jak sie bawiłem to miałem nasterownosc - moze to dziwne w FWD ale tak było
a w ogóle turbobenzyna w 4 łapach to jest to i chyba szkoda juz czasu na takie zabawy..