Klekoczący 1.3 NZ
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
Klekoczący 1.3 NZ
Siemanko
Mam taki problem z moim NZ'em:
Ogólnie nie można mu nic zarzucić. Na biegu jałowym pracuje w miarę kulturalnie. Ma już najechane prawie 253 tys km, oleju nie bierze (jest 5 tys km od wymiany i nie zauwazyłem żeby cos ubyło), zbiera sie dość przyzwoicie. Moj problem wygląda następująco: po dodaniu gazu wydobywa się z silnika taki nieregularny metaliczny dźwięk(klekot). Orientujecie się co to może być?? Na popychacze mi to nie wygląda ze względu na swą nieregularność. Szukałem po forum ładne pare godzin ... ale nie znalazłem niczego co by mnie usatysfakcjonowało... Z góry dzięki za pomoc . Pozdrawiam
Mam taki problem z moim NZ'em:
Ogólnie nie można mu nic zarzucić. Na biegu jałowym pracuje w miarę kulturalnie. Ma już najechane prawie 253 tys km, oleju nie bierze (jest 5 tys km od wymiany i nie zauwazyłem żeby cos ubyło), zbiera sie dość przyzwoicie. Moj problem wygląda następująco: po dodaniu gazu wydobywa się z silnika taki nieregularny metaliczny dźwięk(klekot). Orientujecie się co to może być?? Na popychacze mi to nie wygląda ze względu na swą nieregularność. Szukałem po forum ładne pare godzin ... ale nie znalazłem niczego co by mnie usatysfakcjonowało... Z góry dzięki za pomoc . Pozdrawiam
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
- thesperado
- Mały gagatek
- Kontakt:
No więc dziś trochę pojezdziłem i klekocze jeszcze przy około 50-60 st C, a jak ma już 90 to przestaje. Co prawda nie do końca ale juz jest znacznie ciszej i pojawia się dopiero przy obrotach rzędu 2500 - 3000 w górę tylko że przytłumiony i bardziej zagęszczony.
[img]http://pawel.sniezek.w.interia.pl/podpis2.jpg[/img]