cZUJNIK SSANIA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
cZUJNIK SSANIA
witam tak jak w opisie czujnik ssania mi sie popsuł i nie moge znalesc uzywanego bo nowy to koszt 300zł.
mam golfa 2 1,8 gt mechaniczna szpryca 84r 90km .
i tez mam pytanie za co on jest odpowiedzialny tak dokładnie czy moze on powodowac ciezkie zapalanie silnika i nie trzymanie obrotów... przypomne ze wymienione mam juz kable, swiece,palec,kopułke,pompy paliwa na nowe.
poradzcie cos bo brak pomysłow stoi u mechanika miesiac i nie moga dojsc co go boli
mam golfa 2 1,8 gt mechaniczna szpryca 84r 90km .
i tez mam pytanie za co on jest odpowiedzialny tak dokładnie czy moze on powodowac ciezkie zapalanie silnika i nie trzymanie obrotów... przypomne ze wymienione mam juz kable, swiece,palec,kopułke,pompy paliwa na nowe.
poradzcie cos bo brak pomysłow stoi u mechanika miesiac i nie moga dojsc co go boli
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
MAREK 74 pisze:po twojej wypowiedzi mniemam że gość nie ma zielonego pojęcia o tym silnik moze chodzić bez sterownika jeżeli to GX
Koles sie zna no bo nie jedno auto w mojej rodzinie robil napisze jeszcze raz ze to jest 1,8 rp mechaniczna szpryca 90km 84r .....
postaram sie opisac dokladniej... jak autko postoi chociaz noc i nie wazne jaki mocny byl by akumulator to nie odpali trzeba go na zapych jak juz odpali to wogole nie chce trzymac obrotów a jezeli sie rozgrzeje to juz auto chodzi prawie normalnie czasami obroty poskacza ale nie gasnie..
RP to jest wtrysk jednopunktowy monojetronic sterowany z ECU. Więc nie żaden mechaniczny. A czujnik jak chcesz do za piwo Ci podeśle, tylko że używany (jak go odkopię).kristofboss pisze:napisze jeszcze raz ze to jest 1,8 rp mechaniczna szpryca 90km 84r .....
[ Dodano: 25 Sty 2009 00:47 ]
http://allegro.pl/item537063299_czujnik ... ieski.html
Tu masz nowy i nie za 300zł a za 19zł.
Ostatnio zmieniony ndz sty 25, 2009 01:48 przez Gangst3R, łącznie zmieniany 3 razy.
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Gangst3R pisze:RP to jest wtrysk jednopunktowy monojetronic sterowany z ECU. Więc nie żaden mechaniczny. A czujnik jak chcesz do za piwo Ci podeśle, tylko że używany (jak go odkopię).kristofboss pisze:napisze jeszcze raz ze to jest 1,8 rp mechaniczna szpryca 90km 84r .....
fajnie by bylo tylko musza byc takie numery jak te
Boche
35 Stopni C 800 , 40w,12v , 043906163A 0280130214 taki mam ja