Witam.Mój golfik zachowuje się tak jak by mu brakowało paliwa (tego jest dość):D
Trzyma niskie obroty i naraz zgaśnie potem odpala normalnie,gdy zaczyna gasnąć i w tym momęcie wcine gaz postrzela i wykręci sie...
Przy średnich i wysokich obrotach jest igła ,tylko na postoju na niskich obrotach po chwili zaczyna świrować!
Może to być filtr paliwa???
Gti 1,8... gaśnie na niskich obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Tomek Pirelli
- Mały gagatek

- Kontakt:
Gti 1,8... gaśnie na niskich obrotach
Ostatnio zmieniony sob sty 24, 2009 17:17 przez Tomek Pirelli, łącznie zmieniany 1 raz.
Miałem ten sam problem choć mam trochę inny silniczek jak podejżewam. Walczyłem z tym długo. Najpierw wymieniłem świece - bez zmian, potem przewody - nic, potem już sie wnerwiłem i wymieniłem filtry paliwa, powietrza i oleju. Olej, płyn chłodniczy (z rospędu) i jak by trochę lepiej ale też nie do końca pewnie na wolnych pracowała. Na koniec znalazłem dziurkę w rurce z podciśnieniem od silnika do serwo. Zakleiłem i problem znikł. W między czasie przymieżałem się też do czyszczenia i przeróbek gażnika (na zamiarach się skończyło). Powodzenia i cierpliwości
- Tomek Pirelli
- Mały gagatek

- Kontakt: