Witam,
Stałem sie nowym posiadaczem GOLFa IV TDI z klimatronikiem. Zaobserwowalem dzisiaj, że po przekręceniu stacyjki miga wyswietlacz klimatronika przez ok 10 sekund, po czym przestaje i wydaje sie wszystko OK. Dowiedzialem sie, że jak mruga tzn.,ze jest cos nie tak. Nie wiem nawet czy dziala mi klimatyzacja czy nie. Jak ustawie temp 18 stopni i tryb AUTO to niespecjalnie wieje chlodem, leci chlodne powietrze, ale nie wiem czy po prostu ono jest zimne z zewnatrz czy jest schlodzone przez klime. Jak wlacze tryb auto to wskazowka od obrotomierza ani drgnie. Czy to normalne, zeby po wlaczeniu w tryb AUTO ani drgnęła ? Dodam, że wczesniej nigdy nie mialem samochodu z klimatyzacją, dodatkowo zimny okres i dlatego ciezko mi stwierdzic czy klima dziala czy nie. Moze po prostu trzeba ją nabic ?? Proszę o pomoc.
mruga klimatronik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
.teraz się nie uruchomi,bo jest czujnik i powyżej jakiejś temperatury dopiero się załączy...u mnie też tak mruga i coś jest z alternatorem podobno...
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 21:10 przez Byku21, łącznie zmieniany 1 raz.
cytat z mojego posta z któregoś tematu o djagnostyce klimatronika
"jak nie masz vaga to diagnoza z panela klimy, a robisz to tak: wciskasz ECON i przycisk obiegu wewnętrznego i przytrzymaj oba. na wyświetlaczu powinno się pojawić 444 00 (jeśli nie ma błędów) jeśli jest inna wartość to znaczy, że coś jest nie tak. naciskając przycisk podwyższania temperatury przełączasz między kolejnymi błędami (jeśli jest ich kilka) aż na wyświetlaczu pojawi się 000 00 wtedy przytrzymując ECON skasujesz błędy. wszystkie ewentualne błędy spisujesz i sprawdzasz co oznaczają. na forum jest gdzieś temat z opisami kodów."
sprężarka nie załączy Ci się jak jest poniżej 5 stopni
"jak nie masz vaga to diagnoza z panela klimy, a robisz to tak: wciskasz ECON i przycisk obiegu wewnętrznego i przytrzymaj oba. na wyświetlaczu powinno się pojawić 444 00 (jeśli nie ma błędów) jeśli jest inna wartość to znaczy, że coś jest nie tak. naciskając przycisk podwyższania temperatury przełączasz między kolejnymi błędami (jeśli jest ich kilka) aż na wyświetlaczu pojawi się 000 00 wtedy przytrzymując ECON skasujesz błędy. wszystkie ewentualne błędy spisujesz i sprawdzasz co oznaczają. na forum jest gdzieś temat z opisami kodów."
sprężarka nie załączy Ci się jak jest poniżej 5 stopni