trzy pytanka do prawdziwych golfiarzy !!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
trzy pytanka do prawdziwych golfiarzy !!!!!!!!!
mam golfa 2 1989r 1800ccm pelny wtrysk. mam trzy pytanka: 1 jak odpale golfa na gazie to nie mam ssania a ssanie jest prtzeciez automatyczne a nie moge sprawdzic czy na benzynie mam ssanie bo nie chodzi mi na benzynie i z tym sie wiaze drugie pytanie : dlaczego?? , pompa paliwa dziala i pompuje.a trzecie to : obroty skacza jak chca od 900 do 3000 a samochod pali okolo 16 litrow gazu. znacie jakiegos dobrego i taniego mechanika w łódzkim ???
tak,rodzaj wtrysku jest ważny,jedno ejst pewne -aby dobrze chodził na gazie musi wpierw dobrze chodzić na benzynie.możesz mieć walnięty czujnik temperatury i będzie lipa.komp gazowy dostaje informacje z sondy lambda,czujnika temp i tps-u zależnie od konstrukcji wtrysku-jeśli jedna z tych informacji będzie fałszywa lub jej brak też jest lipa.
Krokowiec rzecz ważna. Nie wiem tylko czy nie lepiej kupiś sprawną używkę, widziałem na giełdzie forum chyba za 100zeta.vwfun pisze:mi to wyglada na silniczek krokowy i zapewne tak jest.pozdrawiam.mnie naprawa kosztowala 150zl.pozdrawiam
mlody3365, Pogadaj z GTO On zna się na tych sprawach i być może będzie miał taki krokowiec. Poszukaj też w dziale "SPRZEDAM". Ale tak jak koledzy pisali - typ silnika.