temperatury spadają, jak tam spalanie?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
temperatury spadają, jak tam spalanie?
LPG 148 km 15,9l daje 10,7l / 100km wyłącznie miasto
Mk2 '88 1.3 gaźnik, nowa instalacja Lovato
to nie za dużo?
Mk2 '88 1.3 gaźnik, nowa instalacja Lovato
to nie za dużo?
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 18:44 przez innovate, łącznie zmieniany 1 raz.
--
Pozdrawiam
Kuler
Pozdrawiam
Kuler
W moim mk2 też 1.3 rocznik '89 pali teraz około 12 l/100 a też mam nową (z października tego roku) instalkę LPG...także mogę Ci powiedzieć tylko że Ci zazdroszczę:)
p.s. A czy ne chodzi Ci po instalce nieco mułowato w porównaniu do benzyny bo może masz takie dobre spalanie dzięki "podkręceniu" mocy??
p.s. A czy ne chodzi Ci po instalce nieco mułowato w porównaniu do benzyny bo może masz takie dobre spalanie dzięki "podkręceniu" mocy??
No przy nowej instalacji i silniku 1.3 to chyba dużo. Ale może dlatego że cała moja jazda to 7 km do pracy rano i 7 km późnym wieczorem do domu.I jak zauważyłem ssanie wyłącza mi się mniej więcej dopiero w połowie drogi...A może jednak powinienem go dobrze wyregulować? Chociaż tak naprawdę to za kazdym razem po takiej regulacji "specjalistów" to silnik mi strasznie muli i nie ma mocy więc zawsze jadę do nich z powrotem i wtedy przekręcają mi odpowiedni "kurek" i moc wraca do normy ale myśle, że wtedy spalanie też idzie ostro do góry:( I tak można w kółko:( Nie wiem co mam robić. Przed instalką LPG miałem wymieniony tylko filtr paliwa i kable WN.Może coś jeszcze muszę wymienić? Proszę o jakieś porady w miarę możliwości.
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Bez sensu, ja na twoim miejscu bym zalał do pełna, pojeździł zalał ponownie i użył matematyki a nie takich eksperymentów a wzór jest bardzo prosty:Ciukier pisze:Ja nie mam LPG więc latam na PB95 i powiem że w środe brakło mi paliwa a byłem pewnien że jeszcze pojade zalałem 10 litrów i chcę wyjeżdzić do końca i zobaczyć ile spali, z tym że jazda na krótkich odcinkach i po mieście.
Myśle że 8 może wziąść a jak na 1.3 to chyba sporawco co?
liczba wlanych litrów / liczbę przejechanych kilometrów * 100 co da nam wynik.
U mnie spadło z 15 do 12L/100 LPG, dlaczego??? A no dlatego że wymieniłem termostat, który był cały czas otwarty i teraz pięknie się nagrzewa po 5 min jazdy w korku :green_fuck:
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
jak już się rozgrzeje to go raczej nie oszczędzam... średnio robie dziennie około 60-80km do pracy i z powrotem...daaroo pisze:jak po miescie to nie jest jeszcze najgorzej, cisnales go czy spokojna jazda ??
zapomniałem jeszcze o jednym. Rachunek mój trochę jest przekłamany, bo codziennie przejeźdzam około 1km na benzynie (rano po odpaleniu), więc wyszło by pewnie ok. 11,5l
--
Pozdrawiam
Kuler
Pozdrawiam
Kuler