Nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie chce odpalic
Witam mam problem z golfem II silnik 1.6 gaznik bnz+ gaz.. samochód nie chce odpalić a ja się kompletnie nie znam na tym.. Gdy holuje samochód załapie i chodzi normalnie, na benzynie chodzi bez problemu a na gazie tak jakby palil na trzech może dwoch swiecach... postoi noc i rano juz nie odpali i znow trzeba go holować.. mowili zebym sprawdził ssanie, sprawdzilem i jest ok.. iskra jest za kazdym razem, wymieniłem cewke..sprawdzałem w nocy czy kable nie maja przebicia ale nie widać.. kabel od rozrusznika strasznie sie grzeje przy dłuzszym kręceniu, akumulator nowy:( kiedy juz samochod odpali to pali na dotyk a po nocy załapie i zaraz gasnie i tak cały czas aż wogole nie zapali.. czasem słysze takie pykanie w kostkach pod kierownnicą ale tylko jak zmieniam przełacznikiem na gaz albo benzyne..
proszę pomocy:(
proszę pomocy:(
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2009 09:36 przez BoleK1042, łącznie zmieniany 1 raz.
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
ale jak już on odpali to chodzi bez zarzutu nie duzi sie ani nie przerywa:( gdyby dostawał powietrza było by szarpanie..
[ Dodano: 22 Sty 2009 20:19 ]
miałeś podobnie tez nie chciał odpalić czy tylko na hol.. a jak już był ciepły to palił na cyk??:(nigdy nie miałem z nim problemów, tylko po wymianie linki od gazu mi sie tak zrobiło i niby mechanik wymieniał ale odkręcał cewke i moze tam cos zle zrobił
[ Dodano: 22 Sty 2009 20:19 ]
miałeś podobnie tez nie chciał odpalić czy tylko na hol.. a jak już był ciepły to palił na cyk??:(nigdy nie miałem z nim problemów, tylko po wymianie linki od gazu mi sie tak zrobiło i niby mechanik wymieniał ale odkręcał cewke i moze tam cos zle zrobił
-
albert1973
- Użytkownik

- Kontakt:
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
Rano palisz na benzynie czy gazie - nie napisałeś..
Jeżeli na benzynie - problem przepustnicy ssania.Może się nie zamyka/o coś opiera lub...Rano zdjąć obudowę filtra i zaglądnąć jak ie ma położenie...
Na gazie - jak zimny to LPG słabo paruje i jest za uboga mieszanka...
Zgaduję - za mało info...
Sorry - doczytałem.
Spotykałem się że rozrusznik brał duży prąd i iskra jest za słaba aby zapalił - tulejki.
Próbowałeś "podeptać pedał gazu"przed paleniem aby wzbogacić rozruch?Możliwe że zimny ma za ubogą mieszankę - to co pisałeś:łapie i gaśnie...
Jeżeli na benzynie - problem przepustnicy ssania.Może się nie zamyka/o coś opiera lub...Rano zdjąć obudowę filtra i zaglądnąć jak ie ma położenie...
Na gazie - jak zimny to LPG słabo paruje i jest za uboga mieszanka...
Zgaduję - za mało info...
Sorry - doczytałem.
Spotykałem się że rozrusznik brał duży prąd i iskra jest za słaba aby zapalił - tulejki.
Próbowałeś "podeptać pedał gazu"przed paleniem aby wzbogacić rozruch?Możliwe że zimny ma za ubogą mieszankę - to co pisałeś:łapie i gaśnie...
Ostatnio zmieniony czw sty 22, 2009 22:32 przez oldstaszek, łącznie zmieniany 1 raz.
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
samochód jest po wymianie gażnika, bo nie jezdził juz na benzynie, teraz jest one jezdzone z reguły na benzynie, gaz jest uzywany tylko w dalszą trasę.. pale go z benzyny.. bo na gazie spada z obrotow:( ssanie jest ok , przepustnica jest zamknieta sprawdzałem to już:( jeszcze jakieś propozycje
[ Dodano: 22 Sty 2009 21:35 ]
Kręce deptam i robi wszystko on łapie kilka razy a pozniej kaplica nawet sie nie odezwie.. dopiero po holowaniu:((
[ Dodano: 22 Sty 2009 21:35 ]
Kręce deptam i robi wszystko on łapie kilka razy a pozniej kaplica nawet sie nie odezwie.. dopiero po holowaniu:((
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
No to w drugą stronę:
Bez deptania w pedał z ranku - możliwe że się "topi".
Ogólna zasada:mieszanka ma być w granicach palności - za uboga:nie pali ,za bogata również.
Jak poznać...na ubogiej odezwie się ,ale delikatnie i gaśnie.Na bogatej odezwie się "twardo" i taktuje jakby nie palił na wszystkie i gaśnie.
Rano na zaciąg - jak zapali to w tym momencie "przykopci"?Jeżeli tak - za bogata mieszanka i "utopiony"...
Bez deptania w pedał z ranku - możliwe że się "topi".
Ogólna zasada:mieszanka ma być w granicach palności - za uboga:nie pali ,za bogata również.
Jak poznać...na ubogiej odezwie się ,ale delikatnie i gaśnie.Na bogatej odezwie się "twardo" i taktuje jakby nie palił na wszystkie i gaśnie.
Rano na zaciąg - jak zapali to w tym momencie "przykopci"?Jeżeli tak - za bogata mieszanka i "utopiony"...
mojego auta jeszcze nie wyprodukowano...
Hmm no niby i tak ale czemu jak juz go holuje i zapali to chodzi bez problemu.. przy holowaniu normalne ze przy odpaleniu zakopci ale tylko troszeczke,probowałem też bez gazu ale jest to samo.. benzynę tankuje cały czas na jednej stacji z ktorą do tej pory nie miałem problemow nie kopci wczasie jazdy.. zawsze palił na dotyk nawet w te mrozy a teraz jak mu sie chce, dodam ze przy gazniku ni nie było robione;/:(
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt:
no właśnie trzeba go ciągnąc kawałek;/ dodatkowo pstrykam przełacznikiem od gazu szybciej łapie.. przy holowaniu ciagneli mnie spory kawałek i nic przełaczyłem na gaz zalapał i zgasł pozniej ciagneli mnie juz na beznyznie i zapalił.. jezdzilem cały dzień i po nocy znow nie chce zapalić;/
[ Dodano: 22 Sty 2009 21:55 ]
dodam ze po odpaleniu samochod pali za kazdym dotknieciem:(
[ Dodano: 22 Sty 2009 21:55 ]
dodam ze po odpaleniu samochod pali za kazdym dotknieciem:(
-
oldstaszek
- Forum Master

- Kontakt: