p.s.
znalazlem foto na którym widać ten czujnik - patrząc na zdjęcie jest po lewej stronie lusterka wstecznego - taka dziurka a w środku fotokomórka...

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie wiem ile w tym prawdy podobno to jest czujnik do przyciemnienia przedniej szyby tak jak lusterka przedniego kumpel ma tak w laguniesliver pisze:mam golfa IV 2002r. z dość bogatym wyposażeniem - ma m.in. autaomatycznie przyciemniające się lusterko wsteczne, czujnik deszczu oraz jest też jakiś dodatkowy czujnik w lusterku skierowany do przeodu pojazdu. domyślam się, że jest to czujnik od automatycznej zmiany świateł z drogowych na mijania albo czujnik włączający światła mijania. tylko nie mam pojęcia jak z tego kożystać - nigdy mi sie podaczas jazdy same światłą nie włączyly lub nie zmieniły na krótkie... w instrukcji też na ten temat nic nie ma... ma ktoś jakieś pomysły?? jak korzystać z tego czujnika i od czego on w ogóle jest??
p.s.
znalazlem foto na którym widać ten czujnik - patrząc na zdjęcie jest po lewej stronie lusterka wstecznego - taka dziurka a w środku fotokomórka...
Obrazek
dokładnie1 6 D pisze:do przyciemniania lusterek
no bez przesady - nic się nie stało , a że niektórzy drażliwi to ich sprawa - co do lusterka - zatkaj czujnik światłą umieszczony w lusterku od strony szyby - włącz stacyjkę (bieg inny niż wsteczny) - włącz w środku światełko - powinien się pojawić taki widokbrzdek pisze:Przepraszam za moje grubiaństwo i brak taktu
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 81 gości