Brak ciśnienia oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
miałem taki problem dwa lata temu wręcz identycznie pozatym że mój AAM(to prawie taki sam jak ABS) nie stał po prostu wsiadłem rano odpał i niespodzianka i dałem d... bo pojechałem na klekoczących zaworach z 3 km. Kolega sciągnął mnie do mechaniora i pierwsze co to ciśnienie oleju zero a niedawno wymieniałem olej i filtr więc dałem chasło może filtr? i mechanik wymienił na filtrona i poszło ciśnienie i niby wszystko ok tylko że po rozgrzaniu znowu alarm i spadek ciśnienia do granicznych wartości wiec dalej wymiana pompy chociaż stara była czyściutka i moze nieco luźniejsza i d... dalej to samo, po odkręceniu w misce olejowej było dużo aluminiowych opiłków wrecz wiórki. Koleś odkrecił panewki i niby ok. Po tym jeździłem dalej ale po rozgrzaniu na pewnych obrotach kontrolka i alarm no bo ciśnienie oleju spadło więc się wk... i zmasowałem czujnik i tak jeździłem jeszce ponad rok i poszedł do żyda a kupiłem AFNa.
Mój wniosek jest taki chyba lipny filtr przytrzymał olej i przelał się w pompie zaworem bezpieczeństwa jednak te 3km prawdopodobnie dały to że coś sie przytarło bo skąd te opiłki i podejrzewam ze chyba przy wałku rozrządu te panewki w skutek czego spadek ciśnienia po rozgrzaniu. To tak metoda dedukcji i może sie myle.
ale pierwsze co to manometr i diagnoza
Mój wniosek jest taki chyba lipny filtr przytrzymał olej i przelał się w pompie zaworem bezpieczeństwa jednak te 3km prawdopodobnie dały to że coś sie przytarło bo skąd te opiłki i podejrzewam ze chyba przy wałku rozrządu te panewki w skutek czego spadek ciśnienia po rozgrzaniu. To tak metoda dedukcji i może sie myle.
ale pierwsze co to manometr i diagnoza
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: